Rutes i activitats

Una de les millors maneres de conèixer el nostre municipi és caminar per tots els seus racons i l’entorn del Parc Natural del Garraf. Us proposem un ampli ventall de rutes i activitats que transcorren per tot el terme d’Olivella. Els itineraris són vàlids per a qualsevol persona sense problemes de mobilitat o diversitat funcional.
 

Camí Antic d’Olivella


La ruta comença per la filera d’escales que ens apropa a un aparcament on s’ha de deixar el vehicle. Allà es pot observar el cartell del Camí Antic d’Olivella. El paisatge forestal s’alterna amb camps d’oliveres i vinyes, fins que s’arriba a un camí proper a la carretera que baixa a Sant Pere de Ribes. En aquesta primera part del trajecte es poden trobar garrigues, pi blanc i margalló. De forma paral·lela a la riera de Begues, la ruta arriba al forn de calç de Can Suriol. Un cop es deixen enrere altres forns com el del Monàs, la ruta arriba al seu punt final: la zona de la Crivellera. Per realitzar la ruta del Camí Antic d’Olivella cal portar aigua a sobre, calçat còmode i crema solar.

Distància: 4,5km
Dificultat: Fàcil
Temps previst: 1h30m

Imatge del Camí Antic d'Olivella (Wikiloc - Iris Reggae) 

Camí del Castell Vell


Un primer tram de pujada per estrets camins uneix Olivella amb el Castell Vell. La ruta travessa punts emblemàtics com Can Pau, la bassa del Pou dels Matxos, la Barraca del Borregaire i l’església romànica de Sant Pere. Amb una mica de sort, els i les excursionistes veuran algun exemplar de l’àliga cuabarrada si porten prismàtics. De baixada, el camí busca la riera de Ribes, sempre voltant el turó del Castell. Durant aquest trajecte es poden fer aturades en punts com el mas de Vendrell i la cova de Can Muntaner. El Camí del Castell Vella finalitza a Can Muntaner i Can Duran. Per realitzar la ruta cal portar aigua a sobre, calçat còmode i crema solar.

Distància: 6,6km
Dificultat: Fàcil
Temps previst: 2h

Imatge del camí del castell vell d’Olivella

Darrera actualització: 1.10.2020 | 18:22
Darrera actualització: 1.10.2020 | 18:22