L’Ajuntament d’Olivella celebra el Ple ordinari del mes d'octubre

Dijous, 19 d'octubre de 2023 a les 00:00

(Actualitzat 27/10/2023) El Ple ordinari d’octubre de 2023, celebrat el 24 d’octubre, va aprovar amb sis vots a favor del PSC i cinc en contra d’ERC, Tots Som Olivella i VOX, el reglament de sanejament i depuració autònoma del municipi d'Olivella.

En el Ple també es va portar a aprovació inicial la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2024, segons la qual s’incrementarà un 10% el tipus de gravamen de l’IBI d’urbana per a l’any vinent, que canviarà del 0,937 a 1,0307, després de vuit anys sense apujar aquest impost. Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor del PSC; Tots Som Olivella, ERC i VOX van votar-hi en contra.

D’altra banda, es va donar llum verda per unanimitat a l’acord marc per a l'adhesió al programa Timol del Consell Comarcal del Garraf, l'IMET, i els ajuntaments de la comarca del Garraf.

Així mateix, es van aprovar per unanimitat de tots els grups municipals el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Garraf, l’Institut Municipal d’Educació i Treball de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i els ajuntaments del Garraf; el conveni de col·laboració interadministrativa entre el Consell Comarcal del Garraf i l’Ajuntament d’Olivella per la prestació dels serveis socials d’atenció primària i d’altres; i el conveni de col·laboració interadministrativa entre el Consell Comarcal del Garraf i l’Ajuntament d’Olivella per a la realització del programa Treball i Formació 2023, execució 2023 i 2024.

Tanmateix, el conveni de col·laboració interadministrativa entre el Consell Comarcal del Garraf i l’Ajuntament d’Olivella per la prestació dels serveis d’igualtat, feminisme i LGTBI per al 2023-2025 va ser aprovat amb els vots a favor del PSC, Tots Som Olivella i ERC, i el vot en contra de VOX.

Pel que fa al conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Garraf amb l’Ajuntament d’Olivella per implementar un programa intergeneracional de joventut, polítiques d’igualtat i gent gran per al període de 2023-2025, es va aprovar amb els vots a favor del PSC, Tots Som Olivella i ERC, i el vot en contra de VOX.

De la mateixa manera, la pròrroga per l’any 2023 del conveni de col·laboració interadministrativa entre el Consell Comarcal del Garraf i l’Ajuntament d’Olivella per al servei de prevenció en drogodependència, programa TRACA 2023, va ser aprovat amb 10 vots a favor, pertanyents als grups PSC, Tots Som Olivella i ERC, i el vot en contra de VOX.

Al Ple ordinari d’octubre, hi va haver el vot d’urgència sobre l’obertura del procediment d’adjudicació del PCAP i del PPT que regeixen la contractació dels serveis de prevenció d'incendis consistents amb manteniment franges i zones va ser aprovat amb els vots a favor del PSC i Tots Som Olivella i els dos vots en contra d’ERC i de VOX.

El grup municipal ERC-AM Olivella va presentar una moció per a resoldre definitivament les múltiples fuites de la xarxa d'aigua, la qual va ser desestimada per sis vots en contra del PSC i cinc vots a favor pertanyents a ERC, Tots Som Olivella i VOX.

Consulta la relació d'expedients.

Darrera actualització: 28.10.2023 | 00:41