Una quarantena de persones participen en les xerrades sobre la Unió Europa

Divendres, 27 de novembre de 2020 a les 00:00

Durant tres setmanes, l’Ajuntament d’Olivella han impulsat debats al voltant de la sostenibilitat, el feminisme i la joventut

Una quarantena de persones han participat en el cicle Olivella activa a la UE, que va finalitzar ahir dijous amb la conferència “Europa Jove: Mobilitat juvenil i oportunitats a la UE”. Impulsat per l’Ajuntament d’Olivella, amb el suport de la Diputació de Barcelona, els i les participants han pogut expressar el seu punt de vista en un format telemàtic, a causa de les restriccions derivades de la COVID-19.

El dijous 12 de novembre, Oriol Lázaro, comunicador en medi ambient i secretari general del Consell Català del Moviment Europeu a Catalunya, va desgranar els objectius més destacats de l’Agenda 2030 i el paper d’Europa en l’àmbit de la sostenibilitat.

Una setmana més tard, Neus Pociello, membre de l’Observatori Europeu de Violències Masclistes i vicepresidenta del Consell Nacional de les Dones, va introduir el debat sobre si la violència envers les dones ha estat una qüestió personal o col·lectiva.

L’última xerrada, que ha estat aquest dijous, traçava la qüestió de la mobilitat juvenil. Joaquim Millán, director d’Eurolocal i membre del Moviment Europeu a Catalunya, ha deixat clar que els programes Erasmus són una bona eina per trobar feina i per generar noves oportunitats laborals.

En paral·lel al cicle, l’Ajuntament d’Olivella ha programat per aquest divendres 27 de novembre, una trobada entre l’alcaldessa i la comunitat estrangera del municipi per parlar del present i el futur de la localitat, així com donar resposta als seus plantejaments.

Darrera actualització: 27.11.2020 | 14:13