Un total de 35 persones de la comarca del Garraf s'han incorporat al mercat laboral gràcies al "Programa 30 Plus"

Dijous, 27 d'abril de 2023 a les 00:00

L'objectiu d'aquest programa és afavorir la inserció laboral de persones de 30 anys i més, i donar suport a les empreses en el procés de contractació, i en la tramitació i justificació de les subvencions.

Un total de 35 persones de la comarca del Garraf s'han incorporat al mercat laboral gràcies al Programa 30 Plus, coordinat pel Consell Comarcal del Garraf, amb la participació dels ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella.

Aquest és un programa innovador, creat i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb el suport del Servicio Público de Empleo Estatal - Ministerio de Trabajo y Economia Social, amb l'objectiu d'afavorir la inserció laboral de persones de 30 anys i més, en situació d’atur i amb dificultats d’inserció, proporcionant-los la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. El programa també té la finalitat d’acompanyar les empreses participants en el procés de contractació i en la tramitació i justificació de les subvencions.

A través del treball compartit amb els equips tècnics dels serveis locals d’ocupació i l'equip tècnic del programa, s'han identificat empreses i persones aturades de cadascun dels municipis participants. En aquesta edició (2022-2023) s'han contractat 11 persones de Sitges, 15 de Sant Pere de Ribes, 7 de Cubelles, 1 d'Olivella i 1 de Canyelles. Pel que als contractes, 2 tenen una durada de 9 mesos i els altres 33 són indefinits.

Per a la selecció de les persones candidates s'han prioritzat perfils amb dificultats d'inserció laboral: persones en risc d'exclusió social, amb baixa qualificació professional, majors de 45 anys, en situació de violència masclista, nouvingudes i/o en situació d’atur de llarga durada.

Totes les persones que han participat en el programa han rebut una formació de 20 hores, adequada al perfil professional i al lloc de treball, així com acompanyament en el procés de contractació i orientació personalitzada.

En aquest procés s'han contactat 130 empreses de diversos sectors, especialment  de serveis, comerç, restauració i hoteleria. Així mateix, en la selecció de personal han participat 296 persones: 101 de Sitges, 111 de Sant Pere de Ribes, 59 de Cubelles, 11 d'Olivella i 14 de Canyelles.

Les empreses participants han rebut una subvenció de 1.166,67 euros mensuals, per cada persona contractada, amb un màxim de 10.500,03 euros, equivalent a 9 mesos treballats a jornada completa.

Darrera actualització: 28.04.2023 | 12:12