Sis persones s'incorporen a la plantilla de l'Ajuntament d'Olivella a través de plans d'ocupació

Dijous, 19 d'octubre de 2023 a les 00:00

L'Ajuntament d’Olivella ha donat la benvinguda en una trobada institucional a les persones que recentment s'han incorporat a treballar mitjançant els plans d'ocupació de la Diputació de Barcelona i del programa TREFO (Programa Treball i Formació) del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf. En total, s'han contractat sis persones per a diferents departaments de l'Ajuntament.

Els principals objectius que persegueixen els plans locals d'ocupació són contribuir a rebaixar les taxes d'atur als municipis de la demarcació, disparades en temps de crisi econòmica, millorar i fomentar l'ocupació i l'ocupabilitat de les persones i contribuir al desenvolupament econòmic dels territoris de la demarcació de Barcelona.

El context de crisi s'ha traduït a les administracions públiques en una insuficiència de mitjans per emprendre actuacions adreçades a fomentar l'economia productiva i l'ocupació, situació que ha afectat les condicions de vida de les persones. Per això, la Diputació de Barcelona dota els municipis d'un fons específic per a:

  • Promoure la contractació de persones en situació d'atur per oferir-los-hi noves oportunitats laborals.
  • Reforçar el paper estratègic dels ens locals per contribuir al desenvolupament econòmic, al foment de l'ocupació i al benestar de la ciutadania.
  • Complementar l'execució de les activitats d'interès general, social i econòmic impulsades pels ens locals.
  • Millorar la capacitació i qualificació professional de les persones en situació d'atur per afavorir una major ocupabilitat.

Aquests darrers mesos, a Olivella s'han contractat dos peons d'obra pública i una auxiliar administrativa.

Programa Treball i Formació en conveni amb el Consell Comarcal del Garraf

Aquestes subvencions estan destinades a dur a terme projectes de millora de l'ocupabilitat de les persones treballadores, especialment les que tenen més dificultats en situació d'atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral. En aquest context, s'han contractat una auxiliar de la llar adscrita a l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Olivella, un peó per a la brigada municipal i una auxiliar administrativa per al Servei a les Persones.

La convocatòria s'adreça als col·lectius següents:

  • Línia DONA Treball i Formació, adreçada a dones en situació d'atur, i/o en situació de violència masclista i/o en situació d'atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació. 
  • Línia PANP, adreçada a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació, inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO), com a mínim 6 mesos, durant els 18 mesos anteriors a l'oferta de treball d'aquest programa. 
  • Línia MG52, adreçada a persones de 52 anys o més que estiguin en situació d'atur inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO). 

El SOC subvenciona els contractes de treball 12 mesos a jornada completa, les accions formatives obligatòries durant el contracte i dins de l'horari laboral i l'acompanyament a les persones contractades.

Darrera actualització: 19.10.2023 | 11:16