S’inaugura la millora del subministrament d’aigua potable a la urbanització Plana Novella d’Olivella

Dimarts, 18 de febrer de 2020 a les 00:00

Els treballs, fets per l’Ajuntament d’Olivella, han suposat una inversió d’1,3 MEUR i han comptat amb ajuts de l’ACA (500.000 euros) i de la Diputació de Barcelona (150.000 euros)

Setze quilòmetres de canonades connecten la urbanització Plana Novella amb el dipòsit de Can Surià, que els permet tenir aigua de la xarxa Ter-Llobregat Les obres s’han fet de manera sostenible, respectant l’entorn del Parc Natural del Garraf i la seva biodiversitat

Aquest divendres s’ha inaugurat la connexió de la urbanització Plana Novella amb la xarxa de distribució d’Aigües Ter-Llobregat (ATL). Aquestes obres garantiran el subministrament d’aigua als nuclis de Plana Novella i el casc antic d’Olivella. Des del 2016, la Plana Novella s'ha hagut d’abastir amb l’aportació de camions cisterna.

La connexió, que garanteix el subministrament preveient el màxim creixement poblacional, l’han inaugurat l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao; el diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz; i el president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès.

Aquestes obres han tingut una durada de dotze mesos i han comportat 16 quilòmetres de canonada des de la urbanització de Can Surià fins a la Plana Novella, la construcció d’una estació de bombament de 50 m3 i un dipòsit de 250 m3 a Can Grau. La inversió ha estat d’1,3 milions d’euros, finançada per l’Ajuntament d’Olivella, amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que va concedir una subvenció de 500.000 euros, i de la Diputació de Barcelona, que va subvencionar l’obra amb 150.000 euros. També s’ha comptat amb la col·laboració i assessorament tècnic de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

L’actuació millora el rendiment de la xarxa d’abastament i facilita el control sanitari de l’aigua, ja que els dipòsits compten amb cloració en continu, i millora el sistema de neteja dels dipòsits, al poder dur a terme la neteja sense interrompre el subministrament. Des de l’estiu els veïns ja gaudeixen d’aquesta connexió al sistema Ter-Llobrega

Darrera actualització: 29.07.2020 | 10:04