S’arrangen vuit camins per prevenir incendis forestals

Dimecres, 27 de gener de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament d’Olivella ha arranjat vuit camins del municipi amb l’objectiu de prevenir possibles incendis forestals, a través del Pla de Prevenció d’Incendis (PPI 2020), que és un programa anual essencial per al manteniment de camins forestals. Cal recordar que el municipi d’Olivella està catalogat d’alt risc d’incendis forestals.

Amb aquestes actuacions, com cada any, es pretén mantenir la xarxa de camins apta per a l’ús com a infraestructures d’incendis forestals i, a més, es fa possible el manteniment i l’ús d’alguns camins principals que en molts casos seria molt complicat realitzar fora d’aquests programes.

L’import de l’actuació ha estat de 16.360 euros, dels quals el 90 % han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona, i ha constat del repàs de manteniment de la plataforma i de la secció de servei d’un tram del camí del Pou Tancat -des de la BV2111 fins al Barret del Rector (Gir-7)-, del camí de Mas Vendrell, del camí del Pou de la Vinya, del camí del Pou de la Vinya al Raurell, del camí del Raurell, l’arranjament en terrenys durs i manteniment de la secció de servei del segon tram del camí del Raurell, del repàs de manteniment de la plataforma i de la secció de servei del camí de Mas Mestre al camí de la Masia de Roquetes, i del camí de Can Fuster.

En el marc d’aquesta acció, en els propers dies es reconstruirà el gual de la riera de Begues que hi ha a les proximitats del camp de futbol municipal. Aquest pas dona accés a una bassa de prevenció d’incendis forestals i a un pou de captació municipal. L’última crescuda de la riera se'l va endur, això impedeix el pas al servei de manteniment i als equips de prevenció. L’actuació ha suposat una inversió de 5.000 euros, finançada íntegrament per l’Ajuntament.

Darrera actualització: 28.01.2021 | 18:31