Protecció Civil activa l'alerta per onada de calor a partir d’aquest dimecres

Dimarts, 10 d'agost de 2021 a les 00:00

S'activa el Pla Alfa 3 per alt risc d’incendis forestals als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix

A partir d’aquesta mitjanit s’activa el Pla Alfa 3 de restricció d’accés al Parc del Garraf, d’Olèrdola i del Foix, segons ha determinat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a causa de la previsió d’altes temperatures i alt risc d’incendi forestal per als dies que venen.

D’acord amb el Pla Alfa 3, el més alt dins el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, tanquen totes les zones d’aparcament i es regularan els accessos, així com les pistes forestals d’aquests espais naturals.

Davant d’aquesta situació, la Generalitat fa una crida a evitar l’accés al bosc si no és estrictament necessari, i a extremar les mesures de prevenció i de protecció en cas que s’hi vagi. L’objectiu és tant minimitzar les possibles causes humanes d’un incendi com evitar situacions de risc si se’n declara algun.

L’ADF d’Olivella, per la seva part, ha demanat a la ciutadania que actuï amb responsabilitat, que extremi les precaucions i vigili les accions que fa a l’entorn. A més, ha recordat que en cas que algú vegi una columna de fum, truqui al 112 o als ADF perquè puguin actuar amb rapidesa. Els telèfons dels responsables de l’ADF d’Olivella són els següents:

663 84 21 98 (Portu- President ADF OLIVELLA 126 NATURA DEL GARRAF)

663 30 21 77 (Pedro- Cap ADF)

650 97 18 36 (Moi- Cap ADF)

Darrera actualització: 10.08.2021 | 20:52