Olivella tindrà un mirador al Castell Vell

Divendres, 23 d'octubre de 2020 a les 20:00

Comencen les obres d’un projecte que forma part d’un pla coordinat pel Consell Comarcal del Garraf per a la projecció del patrimoni natural de la comarca 

El nou mirador del Castell Vell d’Olivella quedarà obert al públic en les pròximes setmanes, quan es preveu que finalitzin les obres d’adequació de l’espai. A l’interior de l’edifici s’instal·larà una escala de cargol que permetrà accedir al punt més elevat del castell, des d’on es podrà gaudir d’una vista privilegiada del Parc Natural del Garraf.

El mirador vol posicionar la ruta del Castell Vell com un atractiu turístic de referència. El trajecte reuneix totes les essències del Garraf amb un pas a prop d’elements singulars com l’era de Can Pau, la barraca del Borregaire  la Font del Rector, l’Església romànica de Sant Pere del Castell Vell i passareu pel torrent del Camp Gran, el Coll de Triador, el Fondo de la Servera, el Barret del Rector i la Cova de Can Muntaner, entre altres zones.

Aquesta actuació s'emmarca dins el projecte Garraf: camins, patrimoni i natura, una aposta del Consell Comarcal del Garraf, amb la col·laboració dels sis ajuntaments de la comarca, per unificar estratègies relacionades amb la projecció del patrimoni natural del Garraf.

El projectes que s’estan realitzant als altres municipis del Garraf són el mirador integrat al Parc d’Olèrdola (Canyelles), adequació dels jardins de Can Travé (Cubelles), rehabilitació de la Platja Llarga (Vilanova i la Geltrú), senyalització de rutes naturals i culturals (Vilanova i la Geltrú), creació del Centre d’Interpretació dels Americanos (Sant Pere de Ribes), museïtzació del Castell (Sant Pere de Ribes) i la creació del centre de visitants de Can Milà (Sitges). 

L’import total del conjunt dels projectes serà de 2,3 milions d’euros, dels quals la meitat van a càrrec del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, i el conjunt de les obres s’hauran d’executar en els pròxims quatre anys.

Darrera actualització: 23.10.2020 | 22:31

Imatges