Olivella ja té el seu conte inspirat en l’entorn natural del municipi

Divendres, 14 de maig de 2021 a les 00:00

El drac del forn de calç és el títol del conte inspirat en l’entorn natural d’Olivella. La història, escrita per Lyanna Puig i Susana Palazon i editada per Roser Domingo, va néixer durant una de les rutes que les dues autores fan pels boscos d’Olivella. L’objectiu del conte és donar a conèixer als olivellencs i olivellenques la riquesa natural que tenen al seu municipi, que els animi a caminar i que els infants aprenguin a estimar i cuidar la natura.

La història succeeix en indrets reals d’Olivella i està il·lustrada amb fotos reals de la Roser Domingo i amb dibuixos extrets de Sandara i Alvia Alcedo. En aquesta línia, hi ha disponibles dues rutes (Ruta 1 - Drac del Forn de Calç i Ruta 2 - Drac del Forn de Calç), basades en els escenaris d’El drac del forn de calç, que fan un recorregut per diferents punts del terme municipal d’Olivella on hi ha patrimoni cultural de la població com el Castell Vell d’Olivella, el forn de calç de Can Suriol, la riera de Begues, l’avenc de la Carena del Montnàs o el forn de calç de Mas Giralt, entre d’altres.

El conte es va enviar en format digital a totes les famílies de l’alumnat de l’escola El Morsell en el marc de la diada de Sant Jordi, però les intencions de futur és editar el conte i poder-lo tenir en format imprès perquè pugui tenir-lo tothom.

Darrera actualització: 14.05.2021 | 10:15