Olivella es beneficia de dos projectes per promoure l’ocupació i la reactivació econòmica a través de l’ús de les noves tecnologies

Divendres, 30 de juliol de 2021 a les 00:00

Olivella i els altres cinc municipis del Garraf estan desenvolupant dos projectes en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona, el qual té com a objectiu la promoció de l’ocupació i la reactivació econòmica a través de l’ús de les noves tecnologies.

Es tracta del projecte “Crea&TIC”, impulsat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, per donar suport al mercat de treball de proximitat a través de les tecnologies digitals avançades, i del projecte “Garraf, comarca cuidadora i saludable” que desenvolupen els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges, en coordinació amb el Consell Comarcal del Garraf, amb l’objectiu de millorar el benestar de les persones de més de 55 anys i de les persones amb dependència.

Projecte "Crea&Tic"

El projecte “Crea&Tic” té la finalitat d’incorporar la innovació i les tecnologies a les empreses locals i generar talent tecnològic. Es tracta de detectar quin és l'estat de la innovació a la ciutat i de trobar agents disposats a formar-se en temes com la realitat augmentada, el 5G, i la intel·ligència artificial, entre d’altres. L'Ajuntament de Vilanova, a través del programa, oferirà formació, tant per actualitzar coneixements com per adquirir noves habilitats, a les persones disposades a introduir noves tecnologies en la seva activitat laboral.

En aquest sentit, aquest projecte treballa en l’anàlisi del grau de digitalització de les empreses de la ciutat i la comarca; la creació de sinèrgies entre empreses, administració pública, centres de recerca i ciutadania; el desenvolupament d’una fase de formació i especialització; i l’impuls del treball entre emprenedors de diferents empreses.

Projecte “Garraf, comarca cuidadora i saludable”

D’altra banda, a través del projecte “Garraf, comarca cuidadora i saludable” es desenvoluparan actuacions de promoció de l'ocupació i de reactivació econòmica, basades en l’impuls de la tecnologia i en l’acompanyament a la transició digital de les persones i les empreses, cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu i igualitari.

Les actuacions més rellevants d’aquest projecte són: formació TIC per millorar l’atenció a les persones, realització de pràctiques retribuïdes en empreses, formació i acompanyament al teixit empresarial, petit comerç i autònoms per a la digitalització de la seva activitat i foment de l’emprenedoria.

Està previst desenvolupar un pla de formació en noves tecnologies adreçat a les persones que treballen en el sector de la cura i la salut, o persones aturades que mostren interès en treballar-hi. L’objectiu és millorar la seva capacitació tecnològica i, per tant, la seva ocupabilitat. Aquesta formació, de cinc mesos de durada, s’adreçarà a 100 persones dels municipis de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges, i es faran 2 nivells de formació: bàsic i especialitzat.

També es farà assessorament, formació i acompanyament a la transformació tecnològica de les empreses per fer accessibles els seus serveis mitjançant les noves tecnologies. Aquesta iniciativa s’adreça a les empreses que donen servei en l’àmbit de la cura i la salut, com residències, casals, centres de dia, centres mèdics, servei d’atenció domiciliària i totes aquelles que presten serveis en la vida diària com comerç, alimentació, activitats culturals, agències de viatges, centres esportius, perruqueries, etc. Aquestes accions seran coordinades per Node Garraf i es preveu que hi puguin participar entre 40-60 empreses d’aquests sectors dels municipis de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges.

Pel que fa al calendari, es preveu que tant les accions formatives adreçades a persones, com les accions de sensibilització adreçades al teixit productiu s’iniciïn durant el darrer trimestre de l’any.

Durant la presentació dels projectes, Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella, va valorar molt positivament la participació en aquest projecte que posa de relleu la cooperació entre els municipis i el Consell Comarcal del Garraf, perquè “permet sumar recursos per a arribar a un major número de població i a més empreses, i ens dona la capacitat de donar resposta al major número de persones dels nostres municipis perquè som una comarca que té un nivell d’envelliment important”.

Darrera actualització: 30.07.2021 | 11:20