Olivella dedicarà el Dia d'Europa a reivindicar la Pau

Dijous, 14 d'abril de 2022 a les 00:00

L'Ajuntament d'Olivella, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha organitzat, el dissabte 7 de maig, una jornada d'activitats per commemorar el Dia d'Europa, aquest any adreçat a reivindicar la Pau. Les activitats, que tindran lloc a la plaça de l'Església, s'iniciaran a les 17 hores, amb el taller per a nens i nenes La Pau comença amb un somriure, el qual estarà impartit per l'Associació VOL-ART. A les 19 hores, tindrà lloc la benvinguda de la mà de l'alcaldessa d'Olivella, Marta Verdejo, i tot seguit, hi haurà el concert a càrrec del grup Le Tangó, amb Gabriela Grabowski (veu) i Matias Spadaro (guitarra). 

Per participar al taller i assistir al concert, cal incriure's abans del 5 de maig al correu electrònic: alcaldia@olivella.cat.

Tal com diu la declaració d’enguany del Consell Català del Moviment Europeu, a la qual l'Ajuntament d'Olivella s'ha adherit, “hauríem de fer una reflexió i analitzar si tot el que està passant a l’àmbit de la UE es gestiona des del vessant del valors europeus, com són el respecte a la dignitat humana, a la llibertat, a la democràcia, a la igualtat, a l’estat de dret i el respecte dels drets humans i de les minories, i tot plegat basat en el pluralisme, la no discriminació, la tolerància, la justícia, la solidaritat i la igualtat entre homes i dones.

Així, la gestió de la sortida de la crisi econòmica provocada per la Covid-19, no acaba de solucionar una societat desigual que deixa amplies capes de la població fora del mercat laboral o amb salaris insuficients.

I per acabar-ho de complicar, la guerra d’Ucraïna ha generat, apart del desastre, morts i destrucció, més incertesa i més inestabilitat en l’economia i la societat, especialment de la UE.

Hem vist com pujen els preus de l’energia i d’altres productes que acaben afectant al benestar de la ciutadania. Esperem que les mesures que es van prenent, serveixin per apaivagar les dificultats de les dues crisis, la de la Covid-19 i la de la guerra.

Davant de la realitat de la guerra que estem sentint a prop, més que mai es fa necessària una Unió Europea unida i integrada en els àmbit de la política, de la defensa, de l’economia i de la societat, respectant la diversitat territorial i municipal que la conformen”.

Darrera actualització: 28.04.2022 | 15:48