Olivella continua treballant per reutilitzar l'aigua de les instal·lacions municipals

Dijous, 6 de juliol de 2023

La situació de sequera que estem patint des del 2022 i l'aplicació de les mesures d'estalvi en el consum d'aigua aplicades aquest any han fet més visible la necessitat de prendre mesures per l'estalvi de l'aigua potable. Per això, l'Ajuntament d'Olivella va signar, el 28 de juny de 2022, el contracte de redacció del Pla de reutilització d'aigua regenerada de les instal·lacions municipals d'Olivella.

Amb aquest pla director es busca dissenyar els sistemes de recuperació d'aigua de pluja, de la sortida de les estacions de depuració i de la xarxa d'aigües grises, per regenerar-la i reutilitzar-la.

Els edificis que s'estan estudiant per tal d'aplicar aquest projecte són la piscina municipal, la Casa de la Vila, l'edifici de la Crivellera, El Ganxo, Can Turiols, el Camp de Tir amb Arc, la Llar d'Infants El Castellot i el Camp Municipal de Futbol.

Aquest mes de juny es va presentar el segon esborrany del projecte, en el qual es considera que amb aquest sistema de reutilització el consum d'aigua dels edificis i serveis municipals, pot reduir-se en un 14,79%, amb un estalvi de 14.684 m3/any d'aigua potable.

Darrera actualització: 6.07.2023 | 10:19