Olivella celebra el Dia Internacional de les Dones juntament amb altres municipis del Garraf

Dimecres, 3 de març de 2021 a les 00:00

Amb el lema “No ajudis, implica’t”, la commemoració girarà al voltant de la corresponsabilitat.

L'Ajuntament d'Olivella juntament amb el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Cubelles i Canyelles han dissenyat una programació d’activitats per a celebrar el Dia Internacional de les Dones.

Amb el lema “No ajudis, implica’t”, la commemoració girarà al voltant de la corresponsabilitat, és a dir, la distribució equilibrada, equitativa i funcional de la planificació, l’organització i la realització de les tasques domèstiques, de la cura d’infants i de les persones dependents, dels espais d’educació i del treball remunerat.

En aquest sentit, les diverses activitats reforçaran la idea de la importància de la participació responsable de totes les persones del nucli familiar en l’execució de les tasques domèstiques i del conjunt de necessitats: organització, planificació, ús del temps, etc.

A les escoles dels tres municipis es distribuirà una càpsula en vídeo amb el conte teatralitzat El meu pare és mestressa de casa. I què?, que anirà a càrrec de l’Aula d’Activitats Teatrals Tracart. Amb aquest conte es proposa que l’alumnat faci un dibuix sobre la corresponsabilitat el mateix 8 de març. Amb tots els dibuixos es realitzarà un vídeo posteriorment.

Per a joves s’ha creat un repte de TikTok sobre la corresponsabilitat, que es llençarà el 8 de març i estarà actiu fins al 29 de març. Es premiarà la participació amb el sorteig de 3 anells de llum amb suport per al mòbil. A més a més, es distribuirà material d’altres campanyes entre les persones participants, que es podrà recollir als espais joves.

Diumenge 7 de març s’oferirà a tota la ciutadania un monòleg de l’actriu Yolanda Villena Gil amb la direcció artística de Mònica Muntané, i un debat posterior amb Alba Garcia, tècnica en Polítiques Públiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Feliu i exdirectora del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista de la Generalitat de Catalunya.

El monòleg es podrà seguir en directe al canal de Zoom de l’Ajuntament de Cubelles:
https://us02web.zoom.us/j/86088145552?pwd=dFV6MTJQYkNMbHhibjQxRlJRUTdXZz09 (ID: 860 8814 5552. Codi d'accés: 678787).

Aquest treball conjunt s’ha desenvolupat en el marc de la Taula d’Igualtat de Canyelles, Cubelles i Olivella, constituïda el passat mes de novembre de 2020 per incorporar transversalment la perspectiva de gènere, promovent activament la igualtat efectiva de dones i homes.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 09:49