Olivella activa la temporada d’alt risc d’incendis forestals

Dimarts, 30 de juny de 2020 a les 00:00
  •  Fins al 15 de setembre, l’Ajuntament reforça els serveis per prevenir incendis

 

L’Ajuntament d’Olivella ha iniciat la campanya de prevenció d’incendis forestals, per a la qual treballa intensament durant l’any amb la neteja de les franges perimetrals, la via pública i les zones verdes per minimitzar l’alt risc existent. Olivella és un municipi envoltat per natura, boscos i pel Parc Natural del Garraf i el seu clima sec a l’estiu obliga a adoptar totes les prevencions.

 

Augment de la freqüència de la recollida d’escombraries

El 95% dels focs declarats són provocats per l’acció humana. El llançament d’ampolles i objectes de vidre, papers o altres materials combustibles a terra poden provocar un incendi en pocs segons. Per això, des de l’inici del 15 de juny i fins al 15 de setembre, l’Ajuntament d’Olivella amplia de tres a cinc dies la freqüència de la recollida d’escombraries a tot el municipi.

No es permet deixar la brossa a l’exterior dels contenidors, perquè es dificulta la recollida dels residus i s’atrau l’atenció dels animals salvatges. Pel que fa als mobles i trastos vells, l’Ajuntament (93 896 80 00) ofereix un servei gratuït de recollida porta a porta.

També s’ofereix el servei de recollida de restes vegetals porta a porta. Només cal demanar a la Deixalleria una saca d’un metre cúbic per dipositar les restes de poda.

 

Consells per prevenir incendis

- No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.

- No llenceu artefactes que continguin foc en zones de perill com terrenys agrícoles o urbanitzacions envoltades pel bosc.

- S’autoritzen l’ús de barbacoes d’obra amb mataguspires i un entorn net de vegetació. A més, també es requereix una mànega d’aigua a prop.

- Prohibició de dur a terme cremes de restes vegetals al jardí. Cal portar-les a la deixalleria, utilitzar el servei porta a porta de saques o dur les restes a la planta de compostatge.

- Eliminar les branques que toquin la façana de l’habitatge i allunyar del mateix les reserves de llenya.

- Sempre cal tenir preparades eines contra incendis (mànegues o destrals) i alguna reserva d’aigua.

- Compartir amb les persones propers els consells

- Avisar les autoritats si es detecten residus susceptibles de provocar un incendi

 

Què fer si l’incendi arriba a casa vostra 

- Tanqueu-vos hermèticament a l’interior de l’habitatge. Ompliu d’aigua la banyera i les piques, com també ruixeu les portes i les finestres.

- Cal col·locar tovalloles molles sota les portes. 

- Tanqueu tots els subministraments de combustible i protegiu-vos amb roba de cotó o de llana.

- Si hi ha molt de fum a l’interior de l’habitatge deixeu els llums encesos i respireu arran de terra.

- Abans de desallotjar casa vostra cal tancar els interruptors de la llum i el gas.

- Agafeu els elements més imprescindibles (documentació, diners i medicaments) i marxeu on us indiquin els membres dels cossos de seguretat. Sempre amb calma i de forma ordenada.

 

Informació dels serveis d’emergència

En cas d’emergència caldrà trucar al 112. El centre de comandament quedarà situat a les oficines dels agents municipals a Mas Milà. L’Ajuntament d’Olivella i els serveis d’emergència podran donar indicacions a la ciutadania a través de la web municipal, mitjans de comunicació (emissores de ràdio, televisió i altres) i les xarxes socials.

 

Darrera actualització: 07.10.2020 | 19:01