Obert un concurs fotogràfic amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 00:00

La Taula d’Igualtat, formada pel Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, convoca un concurs fotogràfic en el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, que se celebra el 28 de juny.

El concurs consisteix a publicar fotografies a Instagram, entre el 28 de juny i el 4 de juliol, relacionades amb la celebració d’aquesta diada al Garraf, amb l’etiqueta #comviuslorgull, i té com a objectiu promoure la tolerància, la igualtat de drets, la no discriminació i la dignitat de totes les persones LGTBI.

Les persones que vulguin participar-hi han de tenir compte a Instagram amb un perfil públic i respectar les condicions d’aquesta xarxa (http://instagram.com/legal/terms/). Les bases del concurs es poden consultar i descarregar aquí.

El premi a la millor fotografia consisteix en dues entrades per a assistir a l’espectacle Equality, el circ per a tothom de la companyia internacional de circ acrobàtic Les Fardais, durant el mes de juliol a Sitges. Així mateix, la foto guanyadora serà la imatge de la campanya comarcal de l’Orgull LGTBI del 2022.

Per a la selecció de les fotografies, el jurat es basarà en criteris com l’originalitat, la qualitat artística i estètica, i la transmissió de valors de la no discriminació a les persones LGTBI.

Taula d’Igualtat del Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella

La Taula d’Igualtat és un espai interdisciplinari de treball, que compta amb la participació de diferents professionals de la comarca que treballen en l’atenció i prevenció de situacions de discriminació per raó de gènere, d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

Algunes de les seves actuacions se centren en la prevenció de la violència masclista envers les dones i les persones LGTBI, la sensibilització en relació a la igualtat, el foment de la participació i la millora de l’ocupació i la formació d’aquestes persones.

Servei d’Atenció Integral LGTBI – SAI Garraf

El SAI Garraf ofereix atenció integral a persones dels municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir, discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les seves necessitats.

Des del seu inici, a mitjans del 2018, el SAI Garraf ha realitzat diverses activitats educatives, així com sessions d’assessorament a famílies i acompanyament a persones LGTBI en diversos tràmits i processos.

En aquest sentit, s’ha fet un taller per a famílies sobre el procés d'orientació sexual dels seus fills i filles a l’Espai Jove de Cubelles, dos tallers de diversitat de gènere a l’Escola El Morsell d’Olivella, i dos tallers sobre transgènere i dos sobre homofòbia a l’Escola Vora del Mar de Cubelles.

També s’ha ofert suport a sis famílies que demanaven informació sobre el procés de canvi d’identitat de gènere. Així mateix, s’ha fet acompanyament a tres joves que volien iniciar el seu procés de transició de gènere i s’ha donat suport a professionals dels serveis socials en casos de menors trans.

Igualment, s’ha tramitat el canvi de nom en les targetes sanitàries de 14 persones, i s’ha fet un procés d’acompanyament a dues persones d’Olivella i Cubelles en els tràmits de denuncia per agressions degut a la seva orientació sexual, en un cas, i d’identitat de gènere, en l’altre.

Darrera actualització: 21.06.2021 | 11:28