Noves convocatòries d'ajuts per a la millora de l'eficiència energètica

Dimecres, 22 de juny de 2022 a les 00:00

Són ajuts del fons Next Generation per a la rehabilitació d'edificis i d'habitatges, i per a l'elaboració de llibre de l'edifici i dels projectes tècnics de rehabilitació.

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha obert tres convocatòries d'ajuts per a la rehabilitació, enfocats a la millora de l'eficiència energètica. Són tres programes, destinats a les actuacions d'edificis, d'habitatges i a l'elaboració de documentació tècnica (Llibre de l'edifici i redacció de projectes de rehabilitació energètica). Aquests ajuts formen part del fons Next Generation de la Unió Europea que busca contribuir a l'eficiència energètica i a la lluita contra el canvi climàtic.

Els ajuts de rehabilitació d'edificis d'habitatge (programa 3) que es poden sol·licitar des del 23 de maig fins al 31 de desembre, estan destinats a actuacions de millora de l'eficiència energètica, l'eliminació de l'amiant i la rehabilitació en general dels edificis d'habitatges, plurifamiliars o unifamiliars.

Els ajuts a les actuacions de millora de l'eficiència energètica en habitatges (programa 4) es poden sol·licitar des del 7 de juny fins al 31 de desembre, i estan destinats a actuacions de millora de l'eficiència energètica en habitatges individuals, ja sigui dins d'edificis plurifamiliars o unifamiliars.

Els ajuts destinats a l'elaboració del Llibre d'Edifici existent i al desenvolupament de projectes tècnics de rehabilitació i millora energètica d'edificis d'habitatges es poden sol·licitar des del 20 de juny fins al 31 de desembre.

Totes les sol·licituds s'han de presentar de forma telemàtica per part del sol·licitant, o per una persona autoritzada, a través d'un formulari en línia al Portal de tràmits de la Generalitat de Catalunya.

L'Oficina Comarcal d'Habitatge ofereix assessorament a les persones interessades a accedir a aquests ajuts. Per aclarir dubtes, es poden dirigir les consultes al correu electrònic: habitatge@ccgarraf.cat. També es pot demanar cita prèvia al telèfon 93 810 04 00 ext. 1141 de 10 a 13 hores, de dilluns a divendres. L'arquitecte es posarà en contacte amb les persones que ho sol·licitin per tal d'ampliar la informació necessària.

Darrera actualització: 23.06.2022 | 13:34