Nou grup de suport a famílies amb menors amb diagnòstic de Transtorn de l'Espectre Autista

Dijous, 18 d’abril de 2024

L'objectiu d'aquest grup és oferir a les famílies un espai dirigit d'autocura i una sèrie de recursos per fomentar el seu benestar.

El Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments d'Olivella, Canyelles i Cubelles han posat en marxa un grup de suport i acompanyament a famílies amb menors d'edat amb diagnòstic de Transtorn de l'Espectre Autista (TEA). Les sessions han començat aquesta setmana i compten amb la participació de deu famílies d'aquests municipis.

L'objectiu d'aquest grup és oferir a les persones cuidadores un espai dirigit d'autocura i una sèrie de recursos per treballar el benestar, fomentar les habilitats emocionals i les relacions interpersonals, i donar a conèixer diferents disciplines terapèutiques que combinen l'art, la música i el teatre.

Aquesta proposta ha estat dissenyada per l'equip de suport a persones amb dependència del Consell Comarcal del Garraf i els Serveis Socials Bàsics d'aquests municipis, i s'ofereix com espai específic per a persones cuidadores de menors, que acostumen a ser més joves i actives laboralment. És un complement als grups de suport i ajuda mútua que ofereix la Diputació de Barcelona, orientats a famílies cuidadores de persones grans en situació de dependència. 

Aquest grup de suport i acompanyament a les famílies amb menors d'edat amb TEA té una durada de dos mesos i es finança amb les aportacions del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i dels ajuntaments d'Olivella, Canyelles i Cubelles.

Darrera actualització: 18.04.2024 | 12:27