Nou espai de trobada per famílies LGTBI de Canyelles, Cubelles i Olivella

Dimecres, 15 de març de 2023

La primera trobada de famílies LGTBI tindrà lloc el dissabte 1 d'abril a la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, i inclourà una xerrada amb la divulgadora LGBTI+ Valentina Berr i un taller d’estampació de Totebags.

El Servei d'Atenció Integral – SAI Garraf del Consell Comarcal del Garraf ha creat un espai de trobada per famílies LGBTI de Canyelles, Cubelles i Olivella, per fomentar les connexions i vincles entre elles, compartir experiències i construir una xarxa de suport i d'acompanyament que proporcioni espais de llibertat a les mares, pares, nens, nenes i joves.

El projecte inclou tres espais diferents amb trobades quinzenals: un espai pels menors, joves i les seves famílies per compartir dubtes, vivències i emocions, a través de diferents activitats com tallers i xerrades sobre els sentiments, els drets i les discriminacions de les persones LGTBI.

Així mateix, s'ha creat un espai pels menors trans i les seves famílies, per treballar temes com la identitat, el procés de transició i l'escola, el canvi de nom, entre altres temàtiques. També s'ha creat un espai per a joves LGBTI, per treballar amb dinàmiques de grup diferents temes que els interessen, inquieten o preocupen.

El projecte també inclou la programació de xerrades i ponències trimestrals sobre diversitat sexual i de gènere, reptes de les famílies homoparentals, infància i adolescència trans, entre d'altres.

L'objectiu d'aquest nou espai és promoure la normalització de les famílies lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals en tots els àmbits de la societat, així com posar en valor la importància que té per a la vida de les persones LGBTI l'acceptació amb normalitat i amb naturalitat de la seva orientació afectiu-sexual, a l'entorn social i a l'entorn familiar.

Així mateix, el projecte busca afavorir la igualtat plena en drets i obligacions de les famílies i els seus fills i filles, promoure el coneixement dels drets de les persones LGBTI, i garantir-ne el respecte i el tracte digne. Una altra finalitat és prevenir la discriminació, desmuntant els estereotips falsos que donen lloc a la LGBTIfòbia.

El primer espai de trobada per famílies tindrà lloc el dissabte 1 d'abril, a la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, i inclourà la xerrada La resposta a tot el que preguntaries a una dona trans, a càrrec de Valentina Berr, divulgadora LGBTI+ i un taller d'estampació de Totebags, a càrrec de l'Associació Creativa Vol-Art. L'activitat és gratuïta, però cal confirmar assistència trucant al 663 247 167 o enviant un correu a sai@ccgarraf.cat.

Darrera actualització: 15.03.2023 | 14:02