Mesures excepcionals per gaudir dels parcs infantils amb seguretat

Diumenge, 27 de setembre de 2020 a les 00:00

El comitè de direcció del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya, organisme adscrit a la Conselleria d’Interior, ha publicat un protocol d’ús dels parcs infantils amb la voluntat de garantir l’esbarjo dels infants i respectar en tot moment les mesures de prevenció per la COVID-19. Les autoritats recorden que en els espais infantils hi coincideixen grups de convivència diferents i, a vegades, existeixen grans dificultats per mantenir les distàncies de seguretat

Per aquesta raó, l’Ajuntament d’Olivella fa una crida a no accedir als parcs infantils si ja hi ha un nombre important de persones a l’espai. També es recomana que l’infant només vagi acompanyat d’un d’adult i aquest no hauria d’ocupar els bancs per evitar la concentració de massa persones.

El document del Procicat fa més recomanacions que, entre altres coses, passen per l’ús del gel hidroalcohòlic i la neteja de l’espai públic. Des de fa setmanes, l’Ajuntament d’Olivella –en col·laboració amb els voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal– realitza tasques de desinfecció als parcs infantils.

 

Pautes per a les famílies 

- Considereu que els parcs infantils són un espai compartit.

- No accediu als parcs infantils si ja hi ha un nombre important d’infants en aquell  moment.

- Limiteu el temps d’ús a un període inferior a l’habitual per facilitar que hi  accedeixin altres famílies sense aglomeracions. 

- Busqueu activitats i jocs d’esbarjo alternatius a l’ús dels equipaments dels  parcs infantils (gronxadors, tobogans, etc.) Per exemple, jugar amb la sorra,  jugar a fet i amagar, etc. 

- Accediu als parcs infantils més propers al vostre domicili o centre escolar.  ∙

- Cal que els infants  practiquin la higiene de mans (gel hidroalcohòlic) abans d’accedir als parcs  infantils i també de forma freqüent mentre en fan ús.

- Els infants han de mantenir una distància de seguretat interpersonal amb els infants d’altres  grups de convivència.

- S’ha de fer ús de la mascareta de forma obligatòria a partir dels 6 anys inclosos i  sempre que sigui possible entre els 3 i 5 anys. 

- Evitar menjar i beure en l’espai de joc (es pot beure aigua per garantir la  hidratació fora de l’espai de joc).

- Es recomana que un únic adult acompanyi als infants.

Darrera actualització: 07.10.2020 | 18:55