L'Espai Concilia ofereix un casal de primavera per a infants d'Olivella

Dimecres, 20 de març de 2024

Es brinda a les famílies un suport puntual en la cura dels infants per facilitar la conciliació de les diverses esferes de la vida.

En el marc del servei de cangur municipal Espai Concilia, temps per cures i per tu, s’oferirà un casal de primavera per a infants de 3 a 12 anys, els dies 25, 26 i 27 de març, de 9 a 14 hores, a l'Institut-Escola El Morsell d'Olivella.

Hi haurà 60 places diàries, de forma gratuïta i universal, repartides entre els municipis. Olivella concretament comptarà amb 20 places disponibles. Així es facilitarà la conciliació de les famílies durant els dies laborables de la Setmana Santa. Les persones interessades poden fer la inscripció al casal enviant un correu a espaiconcilia@ccgarraf.cat.

El servei Espai Concilia, temps per cures i per tu es va crear el mes d'abril de l'any passat, per tal d'oferir a les famílies d'aquests municipis un suport puntual en la cura dels infants per facilitar la corresponsabilitat social, laboral i familiar, així com també la conciliació de les diverses esferes de la vida.

Durant l'any passat, el servei puntual de cangur va atendre 567 infants (492 de Cubelles i 75 d'Olivella), que van gaudir de tallers i activitats d'animació sociocultural i també d'espais de jocs i lectura. El servei és dinamitzat per un equip de professionals d'integració social i d'educació social.

Per les vacances de Nadal es va organitzar un casal d'hivern que va acollir un total de 244 infants: 176 de Cubelles i 68 d'Olivella. Aquest servei no estava programat en el disseny inicial de l'Espai Concilia, però un cop posat en marxa, va sorgir la demanda de les pròpies famílies de tenir aquest suport durant les setmanes de vacances.

Aquesta ampliació de serveis s'ha dut a terme tenint en compte l'estratègia del Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Cubelles, Canyelles i Olivella d'oferir polítiques transversals orientades a la dona, i tenint present que en una comarca com el Garraf, on bona part de l'ocupació laboral està vinculada a la restauració i l'hostaleria, és important poder oferir recursos per conciliar en períodes de vacances.

L'Espai Concilia forma part de les accions del Servei d'Informació i Atenció a les Dones – SIAD Garraf i està finançat pel Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 22.03.2024 | 14:15