L’Escola el Morsell i La Llar d’infants El Castellot participen en una neteja de la riera de Begues per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua

Divendres, 18 de març de 2022 a les 00:00

558 alumnes de set instituts de la comarca, que formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes, participaran, el proper 22 de març, en una acció de neteja conjunta a la riera de Ribes i la riera de Begues per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua.

L’acció es desenvoluparà en tres punts diferents de la riera de Ribes. L’Escola Pia de Sitges, l’Institut Joan Ramon Benaprès i l’Escola Roquetes aniran des del Terramar fins a l’autòdrom. L’Institut Montgròs farà els diferents trams de la riera, en 4 grups, fins al pont de Les Parellades, juntament amb el grup de la Llar d’Infants El Cargol. L’Escola el Morsell i La Llar d’infants El Castellot d’Olivella faran el tram de la riera de Begues.

Durant els diferents recorreguts es farà servir l’aplicació Litterati, que permetrà conèixer la quantitat i les tipologies dels residus recollits, així com la seva geolocalització, a partir de les fotos que faran i penjaran els grups participants amb les etiquetes #EscVerdes #Garraf #CatalunyaCleanUpChallenge.

Els ajuntaments de Sitges, Sant Pere de Ribes i Olivella, i les Agrupacions de Defensa Forestal de Ribes i d’Olivella col·laboraran en l’organització logística de l’activitat i en la recollida dels residus.

Aquesta proposta, que coordina el Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf del Consell Comarcal del Garraf, compta també amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, Fundesplai, el Servei Educatiu del Garraf i Cavall de Cartró.

Les Escoles Verdes són centres educatius que incorporen l’educació per a la sostenibilitat en el seu projecte educatiu i s’impliquen de forma activa en la millora del seu entorn, promovent-hi la participació activa de tota la comunitat educativa.

Darrera actualització: 18.03.2022 | 15:20