Les obres per a l’adequació de l’Institut-Escola d’Olivella començaran a l’abril

Dimarts, 9 de març de 2021 a les 00:00

Aquest centre educatiu integrat entrarà en funcionament al municipi el proper curs 2021-2022.

L’Institut-Escola d’Olivella entrarà en funcionament al municipi el proper curs 2021-2022, amb el primer curs d’educació secundària. Per posar en marxa aquest centre educatiu integrat s’està adequant l’edifici de La Crivellera perquè compleixi les necessitats d’aquest projecte. Les obres, que es preveuen que s’adjudiquin aquest mes de març i s’iniciïn a l’abril, comporten la remodelació íntegra d’una planta i consistiran a fer noves les quatre parets perimetrals suprimint la balconada que hi ha actualment, ampliar la superfície útil, canviar els tancaments de fusta i vidres de les finestres de la façana i remodelar els lavabos perquè compleixin la normativa d’accessibilitat.

Amb aquesta actuació s’habilitaran dues aules, una aula complementària, es canviarà tot el terra i es construirà un sostre pla amb l’objectiu d’instal·lar-hi en un futur plaques fotovoltaiques. Aquesta actuació suposarà una inversió de 150.000 euros que anirà a càrrec de l’Ajuntament d’Olivella.

La segona fase del projecte consistirà a remodelar la façana exterior per millorar l’eficiència energètica de la planta. En concret, es millorarà l’aïllament tèrmic de la façana, s’instal·laran lames als vidres de les finestres i es preparà l’edifici perquè en un futur es pugui instal·lar-hi ventilació mecànica.

Aquesta segona fase tindrà un cost de 49.000 euros i està pendent de fer-se la modificació pressupostària i la licitació. La previsió és que aquesta fase es desenvolupi en paral·lel a la primera part de les obres un cop estiguin acabades les parets de la nova planta amb l’objectiu que tot estigui a punt l’1 de setembre.

Les actuacions que es contemplen a les dues fases del projecte estan validades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

“L’Institut-Escola és un projecte que des de l’equip de govern fa temps que reivindicàvem perquè la gent jove d’Olivella pogués cursar tots els estudis obligatoris al municipi i no hagués de desplaçar-se cada dia a altres municipis”, explica el regidor d’Edificis Municipals i Disciplina Urbanística, Mobilitat i Educació, Óscar Madera. Actualment, 177 joves d’Olivella, amb Batxillerat inclòs, estan matriculats a un dels dos instituts de Sant Pere de Ribes.

Per a l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo: “Per a Olivella tenir aquest centre educatiu integrat suposa un pas de gegant. L’Institut-Escola permetrà arrelar el jovent a Olivella i retenir talent, ja que haver de desplaçar-se cada dia fora de la població no facilitava la cohesió del municipi”.

En aquesta línia, l’equip de govern ja està treballant per teixir una xarxa de programes per a la gent jove en horari extraescolar que entrarà en funcionament a partir del proper curs 2021-2022.

Darrera actualització: 09.03.2021 | 20:48