L’alcaldessa exposa les preocupacions d’Olivella en matèria de seguretat a la Direcció General de la Policia

Divendres, 18 de setembre de 2020 a les 00:00

Aquest matí, l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, s’ha reunit amb el Director General de la Policia, Pere Ferrer Sastre, i amb la sots cap de la Comissaria de Relacions Institucionals, Rosa Bosch, per parlar de diverses qüestions relacionades amb la seguretat al municipi.

El primer assumpte tractat ha estat la situació de les ocupacions d’habitatges al municipi. L’alcaldessa ha mostrat la seva preocupació davant la necessitat de modificar la legislació actual per dotar els ajuntaments i els cossos de seguretat de més eines per actuar contra les ocupacions il·legals. A més, ha demanat mesures més efectives i que es pugui actuar amb més contundència per evitar i solucionar aquestes ocupacions.

En aquest sentit s’ha valorat com pot influir la nova instrucció que ha fet la Fiscalia de l’Estat en els protocols per actuar amb major immediatesa en el cas de les ocupacions delictives i incíviques.També s’ha valorat la possibilitat de que els Mossos d’Esquadra incrementin les seves competències per poder sancionar també aquelles infraccions que hi hagi de les ordenances municipals.

I, per últim, s’han aclarit dubtes i qüestions relacionades amb les càmeres de seguretat instal·lades i les de trànsit que s’instal·laran a Olivella per tal d’augmentar la seguretat i agilitzar la gestió de les infraccions.

L’alcaldessa ha destacat la “bona sintonia i entesa” que hi ha hagut per part de la Direcció General de la Policia respecte els diversos punts de l’ordre del dia de la trobada i ha valorat positivament el compromís dels Mossos d’Esquadra per analitzar i començar a desenvolupar aviat algunes de les preocupacions del consistori.

Junta i Consell de Seguretat

El dimarts, 13 d’octubre del 2020, se celebrarà la Junta de Seguretat amb representats de la Guàrdia Civil, dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Municipals i del govern local.

Seguidament serà el Consell de Seguretat. La reunió s’obrirà a una major participació perquè hi accedeixin, a més, un representat de cada associació de veïns i un regidor de cada grup polític representat a l’Ajuntament.

Darrera actualització: 07.10.2020 | 18:57