L’Ajuntament sol·licita una subvenció per incrementar la feina que es fa en col·laboració amb l’Associació Gats d’Olivella per controlar les colònies de gats

Dimecres, 9 d'agost de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament d’Olivella ha sol·licitat una subvenció de 19.975 euros al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 per incrementar i millorar el control poblacional de les colònies felines al municipi.

L’ajut s’ha sol·licitat per a les quatre categories que implica aquesta feina de controlar les colònies de gats: implantació del mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn); tractaments veterinaris com la desparasitació i la vacunació; el condicionament per al benestar de les colònies amb mobiliari i alimentació; i per a campanyes de sensibilització.

L’Ajuntament d’Olivella i l’Associació Gats d’Olivella fa anys que treballen plegats per fer front a totes aquestes tasques que implica la gestió de les colònies de gats al carrer. Enguany, l’Ajuntament n’ha destintat 3.000 euros a través del conveni anual amb l'entitat i n’ha afegit 3.000 euros més per incrementar les esterilitzacions. A més, ha invertit 5.000 euros més, juntament amb el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD) del Penedès i el Garraf, per fer una actuació especial de captura, esterilització i retorn de dues colònies de més vint gats cadascuna.

Per optar a la subvenció del Ministeri, el consistori ha aprovat un pla de gestió de les colònies felines a Olivella, treballat conjuntament amb l’Associació de Gats d’Olivella, que ha fet un treball de camp important, especialment per detectar el nombre de colònies i gats presents als carrers d’Olivella.

La subvenció sol·licitada implica un cofinançament, per la qual cosa, dels diners que finalment s’atorguin, el Ministeri n’aportarà el 75%, mentre que l’Ajuntament se’n farà càrrec del 25% restant. Les actuacions, en cas d’atorgar-se la subvenció, s’hauran d’executar entre l’octubre del 2023 i el març de 2024.

Darrera actualització: 09.08.2023 | 12:15

Imatges