L’Ajuntament instal·larà plaques fotovoltaiques a l’edifici del Ganxo

Dijous, 1 d'abril de 2021 a les 00:00

El ple ordinari del mes de març de l’Ajuntament d’Olivella, celebrat aquest dimarts 30 de març de 2021, ha aprovat el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici El Ganxo, una obra que té un pressupost de 30.041 euros i que contempla totes les actuacions i connexions necessàries per posar en marxa la instal·lació.

Les plaques fotovoltaiques produiran energia sostenible que cobrirà el 60 % del consum de l’edifici social i les pistes del Ganxo, Can Turiols i l’enllumenat públic de l’Avinguda de la Sardana. Tot plegat comportarà una reducció de les emissions de CO2 de 3.945 KGCO2/any.

Està previst que la instal·lació es faci al llarg de l’any 2021, comptant amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i amb recursos propis. Tota l’energia verda que es produeixi i es consumeixi provinent de les plaques fotovoltaiques es descompta directament de la facturació elèctrica.

A més, s’ha aprovat l’estudi per a la millora de l'eficiència i l'estalvi energètic dels equipaments públics, en què es fa la diagnosi i les propostes d’actuació per millorar l’eficiència energètica i la reducció de petjada de carboni del camp de futbol municipal.

Amb aquests dos projectes, l’Ajuntament d’Olivella fa un pas més en l’aposta per les energies netes, la cura del medi ambient i per combatre el canvi climàtic.

Modificació de pressupost

El ple també ha aprovat una modificació del pressupost de 74.756 euros, 10.500 euros del quals seran per incrementar la partida d’estudis i redacció de projectes externs. L’objectiu és disposar de projectes redactats, ja que serà un requisit indispensable per accedir a futures convocatòries de subvencions europees i altres ajuts que puguin sortir.

També s’invertiran 50.000 euros més en l’edifici de la Crivellera per a les obres d’adaptació de les aules de l’Institut-Escola. La idea és aplicar mesures d’eficiència passiva com ara la instal·lació de planxes que milloren l’aïllament tèrmic de la façana i de lamel·les als vidres de les finestres, així com per deixar enllestida la preinstal·lació de la ventilació mecànica de l’edifici.

A més, prop de 8.000 euros es destinaran a ajustar el conveni amb el Consell Comarcal del Garraf per a la incorporació de personal amb l’objectiu de millorar l’assistència a les persones i l’atenció dels Serveis Socials.

Darrera actualització: 15.04.2021 | 17:25