L'Ajuntament es reuneix amb Agbar per millorar la xarxa d'abastament d'aigua i minimitzar les fuites

Dilluns, 11 de setembre de 2023

Les avaries i les fuites d'aigua de la xarxa d'abastament d'aigua d'Olivella estan produïdes per diverses causes. D'una banda, pel fi de la vida útil de les canonades, de l'altra pel sistema utilitzat a l'hora d'executar el reblert de la xarxa, i n'hi ha que és degut al material de la canonada.

Per solucionar aquest problema, l'Ajuntament d'Olivella va dur a terme una reunió el dia 6 de juliol amb els representants de l'empresa Agbar. En aquesta trobada es va posa sobre la taula la situació actual de la xarxa i es van valorar les actuacions a realitzar per reduir el nombre d'incidències i el temps de resolució.

L'empresa Agbar es va comprometre a actuar amb més personal per evitar l'augment del nombre de fuites reparades i que a partir del mes de setembre uns tècnics revisaran les possibles fuites amb l'objectiu d'actuar al més aviat possible i, així, evitar el malbaratament d'aigua. Es va acordar que les reparacions que fossin concentrades en un tram petit, la reparació que es portaria a cap seria la substitució d'un tram de canonada i no només el tros afectat en aquell moment per la fuita. A partir d'ara, l'Ajuntament comunicarà les fuites que consideri més urgents per planificar la seva reparació i solució.

L'Ajuntament d'Olivella es compromet en continuar treballant per solucionar aquest problema i està estudiant sol·licitar subvencions adreçades a la renovació de la xarxa d'abastament d'aigua, revisarà les tarifes d'abastament d'aigua potable per a l'any 2024 i agilitzarà els processos urbanístics de les urbanitzacions.

Darrera actualització: 19.07.2023 | 12:43