L'Ajuntament d'Olivella treballa en el manteniment de les zones forestals del municipi

Dimecres, 16 de novembre de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament d’Olivella està treballant en dues accions per millorar les zones forestals del municipi: un conveni amb la Mancomunitat TEGAR per desbrossar els laterals dels carrers i la calçada, i unes tasques d’arranjament de camins perquè estiguin en les condicions òptimes per actuar en cas que hi hagi un incendi.

Pel que fa a la desbrossada de carrers, l’encarregat d’executar-ho serà la Mancomunitat TEGAR, qui dona ocupació laboral a persones amb discapacitat o malalties mentals i la qual ja ha treballat amb l’Ajuntament d’Olivella en termes de jardineria. En aquest cas, s’encarregaran del desbrossament dels laterals dels carrers i calçades de diverses vies del municipi. Començaran per la Plana Novella aquest dilluns 14 de novembre. Els treballs duraran tres mesos i es desbrossaran aproximadament uns 75.000 metres entre voreres, parcel·les, carrers i carreteres. En total afectarà a tots els carrers del municipi, seguint un ordre programat d’urbanització en urbanització. Amb aquesta feina, s’aconseguirà millorar la seguretat de vianants i de la circulació motoritzada, donant visibilitat a l’espai públic i evitant la invasió de les herbes. En total, la inversió que s’ha fet per contractar el servei és de 26.376,28 euros.

Respecte a l’altra acció que hi ha programada, tenint en compte la situació de risc d’incendis en la qual es troba el municipi, l’Ajuntament d’Olivella continua amb les tasques d’arranjament dels camins inclosos en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals d’Olivella. Els treballs començaran el 21 de novembre i tindran per objectiu arranjar tots els camins perquè estiguin en condicions optimes per facilitar el pas de vehicles d’extinció d’incendis en cas que es produeixi un incendi forestal. En total, la inversió ha estat de 19.362,75 euros.

Darrera actualització: 16.11.2022 | 18:04