L’Ajuntament d’Olivella renova la certificació de destinació turística responsable Biosphere Destination

Divendres, 28 de maig de 2021 a les 12:15

L’Ajuntament d’Olivella ha renovat la certificació de destinació turística responsable Biosphere Destination. Aquesta distinció és un segell que atorga l’Institut de Turisme Responsable, organisme vinculat a la UNESCO i l’Organització Mundial del Turisme i que el municipi rep des de l’any 2019.

L’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, va recollir aquest dimecres 26 de maig el diploma acreditatiu en el marc de l’acte de lliurament de distintius Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere que va celebrar-se al Club Nàutic de Vilanova i la Geltrú.

“Amb aquesta distinció contribuïm a la construcció de models de negoci sostenibles i respectuosos amb l’entorn i es reconeix la resiliència d’entitats, empreses i serveis en un moment de gran complexitat com el que estem vivint”, explica l’alcaldessa d’Olivella.

Els requisits que es tenen en compte a l’hora d’atorgar aquesta certificació són més de 100 condicions relacionades amb polítiques de turisme responsable, desenvolupament econòmic i social de la destinació, conservació del patrimoni cultural, conservació ambiental i satisfacció del client.

Aquest segell no només és concedit a administracions públiques, sinó que les empreses del territori i altres organitzacions també poden seguir aquestes mesures sostenibles i obtenir-lo.

El programa està gestionat al Garraf per l’Agència de Desenvolupament Econòmic NODE Garraf i liderat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç amb l’objectiu de treballar la qualitat i la sostenibilitat dels serveis turístics agafant com a model de referència els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

Actualment, la comarca del Garraf ja compta amb 26 empreses privades i 35 públiques que han treballat per millorar i instaurar polítiques turístiques sostenibles dins de la seva empresa, entitat o destinació.

Darrera actualització: 28.05.2021 | 13:37