L'Ajuntament d'Olivella reforça els punts de recollida de la brossa

Dimarts, 12 d'abril de 2022 a les 00:00

Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), empresa adjudicatària que realitza el servei de recollida de residus urbans a Olivella, ha informat que el comitè de treballadors ha registrat una petició d'aturada indefinida a partir d'aquest dilluns, 11 d'abril.

Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Olivella ha establert temporalment punts de recollida de la brossa de reforç amb contenidors d'obra de gran capacitat, per tal d'evitar acumulacions a la via pública. Aquests són els punts on s'ubiquen:

  • Av. Can Turiols
  • Mas Milà (pàrking petanca)
  • Av. Hostal del Ganxo
  • Illa de contenidors de Mas Mestre

En aquests contenidors està prohibit llençar-hi runes, electrodomèstics, mobles i poda. En cas de fer-ho, la persona serà sancionada, ja que tots els punts estan ubicats a zones controlades per vídeovigilància.

Els serveis mínims establerts per a aquest dilluns, primer dia de la vaga, no es van complir. Per això, des de la Mancomunitat Penèdes-Garraf i amb el suport dels ajuntaments afectats s'ha enviat un informe al Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya notificant aquests incompliments.

L'Ajuntament d'Olivella treballa per pal·liar els efectes d'aquesta aturada en el servei de recollida de residus urbans, respectant en tot moments el dret de vaga de les persones treballadores. Legalment, el consistori no pot contractar la prestació del servei durant els dies de vaga a una altra empresa, fer-ho suposaria un acte il·lícit contra al dret fonamental de vaga.

Ara bé, l'Ajuntament ha ampliat les hores de dedicació del servei de neteja viària per assegurar que les escombraries no afectin la via pública del municipi.

Demanem la col·laboració ciutadana, dels establiments comercials i dels bars i restaurants per poder minimitzar els efectes que aquesta aturada en el servei de recollida de residus urbans pot ocasionar a la via pública. Per això, us recomanem que seguiu els següents consells.

Darrera actualització: 19.04.2022 | 13:05