L’Ajuntament d’Olivella promou el compostatge casolà

Divendres, 16 d'abril de 2021 a les 00:00

Es realitzaran dos tallers que ajudaran la ciutadania a fer compost amb la brossa orgànica per fertilitzar l’hort o el jardí.

L’Ajuntament d’Olivella, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Agència de Residus de Catalunya, impulsa una campanya per promoure entre el veïnat el compostatge casolà dels residus orgànics.

Entre el 19 d’abril i el 15 de maig, els educadors i educadores del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat visitaran, porta a porta, els habitants d’Olivella per explicar-los què és el compostatge i els beneficis de fer compost a casa, així com els horaris i la ubicació de la deixalleria i el sistema de recollida de la poda.

Per facilitar a la ciutadania la gestió de la brossa orgànica mitjançant el sistema de compostadors, es realitzaran dos tallers formatius els dissabtes 8 i 15 de maig, a les 10:30 h, amb una durada de dues hores. Per assistir-hi cal fer la inscripció prèvia al telèfon de l’Ajuntament, 93 896 80 00 o en la visita que els hi farà el personal del Servei d’Educació Ambiental.

La brossa orgànica representa un alt percentatge en pes dels residus municipals i reciclant-la s’aconsegueix reduir les tones de residus que acaben en dipòsits controlats, així com les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Amb el compost que s’obté, es poden fertilitzar els horts i jardins i reduir l’ús de pesticides i productes químics.

Des de l’any 2012 es promociona aquest sistema en el municipi d’Olivella i en l’actualitat hi ha prop de 400 compostadors actius.

Darrera actualització: 16.04.2021 | 10:53