L’Ajuntament d’Olivella prepara els equipaments educatius per al retorn presencial a les aules

Dimecres, 9 de setembre de 2020 a les 00:00

Les aules dels centres educatius d’Olivella tornaran a tenir alumnes, a partir del 14 de setembre. El curs 2020-2021 s’iniciarà marcat per la pandèmia de la COVID-19. La regidoria d’Educació –en coordinació amb la direcció de l’escola El Morsell i la Llar d’Infants municipal El Castellot– ha elaborat un protocol amb accions sanitàries, organitzatives i pedagògiques per garantir una activitat presencial segura.

Els 277 alumnes de l’escola El Morsell quedaran dividits en grups estables de fins a vint persones. L’Ajuntament ha adaptat diverses dependències municipals per instal·lar-hi aules i així complir amb les distàncies de seguretat. Tots els espais seguiran un estricte procés de neteja i desinfecció.

Les famílies hauran de signar una declaració de responsabilitat a través de la qual es comprometen a no portar l’estudiant que presenti una simptomatologia compatible amb la COVID-19. Des de l’àrea d’Educació s’han habilitat quatre punts per fer les entrades i sortides de l’alumnat, com també s’ha ordenat l’entorn de l’escola per evitar aglomeracions.

Pel que fa a la Llar d’Infants El Castellot, el curs ha començat aquesta setmana amb el període d’adaptació. Els infants arriben acompanyats d’un adult i abans d’entrar a l’interior se’ls pren la temperatura i apliquen diverses mesures higièniques, com el canvi de calçat i el rentat de mans. L’Ajuntament d’Olivella farà un seguiment de l’activitat en temps real, juntament amb els responsables dels centres, per adaptar el pla d’actuació a les directives que les autoritats vagin fixant durant el curs.

Darrera actualització: 07.10.2020 | 18:57