L’Ajuntament d’Olivella inicia els tràmits per elaborar una ordenança municipal reguladora dels habitatges d’ús turístic del municipi

Divendres, 23 d'abril de 2021 a les 09:25

L’Ajuntament d’Olivella ha iniciat els tràmits per elaborar una ordenança municipal reguladora dels habitatges d’ús turístic del municipi. L’objectiu és regular mitjançant aquest reglament l'exercici, el respecte, la garantia i la protecció dels drets de la ciutadania, i tipificar totes les conductes que amb motiu de l’ús dels habitatges turístics puguin afectar la vida en comunitat.

A Olivella, com a la resta de Catalunya, els habitatges d’ús turístic han proliferat de manera exponencial i aquest fet evidencia el reclam turístic de la vila com a punt positiu.

Per les seves característiques, els habitatges d’ús turístic atrauen un públic diferent al dels hotels, establiments que gairebé són inexistents al municipi, i permeten repartir millor a tot el territori la riquesa generada pel turisme. Tanmateix, la rapidíssima implantació ha produït alguns episodis d’excessiva concentració que ha provocat conflictes de convivència, i es fa necessari regular aquest fenomen per preservar els usos residencials.

Fins al 7 de maig, els motius i els objectius de la futura ordenança estan exposats al Tauler d’Anuncis de l’Ajuntament d’Olivella, perquè així, qualsevol veí o veïna pugui fer suggeriments i consideracions per tal que es tinguin en compte a l'hora de redactar l'ordenança.
 

Darrera actualització: 23.04.2021 | 16:12