L’Ajuntament d’Olivella fomenta el compliment de l’ordenança de civisme

Dimecres, 29 de juliol de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament d’Olivella ha modificat el règim sancionador local per tenir més eficàcia a l’hora d’imposar les multes per infraccions en àmbits com les ordenances de sorolls, residus, via pública o la gestió de les parcel·les. Aquesta decisió ha estat aprovada per tots els grups polític del ple, durant la sessió ordinària del mes de juliol, que s’ha celebrat aquest dimarts al Casal de la Gent Gran, amb les corresponents mesures de prevenció per la COVID-19.

“Volem ser més efectius a l’hora d’aplicar el règim sancionador i a la vegada contundents amb el compliment de les ordenances de convivència i civisme del municipi”, ha explicat l’alcaldessa, Marta Verdejo.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha creat una comissió de treball amb totes les formacions polítiques per impulsar canvis més profunds en les ordenances i que es puguin aplicar a partir del primer semestre de l’any vinent.

Recàrrec en l’IBI per habitatges amb indicis de desocupació

La sessió plenària també ha aprovat un recàrrec d’un 50% a l’Impost sobre els Béns Immobles (IBI) per a aquells habitatges que mostrin indicis de desocupació durant un període llarg.

L’Ajuntament d’Olivella ha constatat que gran part dels habitatges afectats són propietat d’entitats bancàries o grans inversors i vol evitar les cases abandonades i amb risc d’intrusió. Un cop aprovada la mesura, el govern municipal iniciarà un procés de mediació amb els bancs per incorporar els habitatges al circuit oficial.

Mocions

Al torn de les mocions, els regidors i regidores també van donar suport unànimement a diverses declaracions relacionades amb la defensa de la conciliació laboral en la nova etapa del coronavirus (Ciutadans), l’impuls de les energies renovables i la negativa a la pròrroga de les concessions de l’AP-2 i l’AP-7 (ERC) i el suport a la reclamació de Sant Pere de Ribes a la Generalitat de Catalunya per activar la segona fase de l’ampliació de l’IES Montgrós (PSC).

Darrera actualització: 29.07.2020 | 14:57