L’Ajuntament d’Olivella crea dos òrgans de participació per tractar la seguretat ciutadana

Dimecres, 30 de setembre de 2020 a les 09:00

Aquest dimarts 30 de setembre s’ha celebrat un ple extraordinari de l’Ajuntament d’Olivella, a petició dels grups de l’oposició, per tractar qüestions relacionades amb la seguretat ciutadana, el civisme i la convivència. 

El ple ha aprovat, per unanimitat, la creació i constitució del Consell de Seguretat, un òrgan en el qual hi participen representants dels Agents Municipals, dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil, del govern local, un regidor de cada grup polític representat a l’Ajuntament i un representant de cada associació de veïns. 

A més, el ple també ha donat llum verda, amb els vots favorables del PSC i de Ciutadans i les abstencions d’Esquerra Republicana, Junts per Olivella i Independents per Olivella, a la Mesa Local de Seguretat, on estan representats els diversos cossos de seguretat i el govern del municipi. 

Tant el Consell com la Mesa Local de Seguretat ja estan convocades per al 13 d’octubre del 2020. 

La seguretat a Olivella 

Aquest ple extraordinari ha estat sol·licitat per l’oposició per debatre sobre la seguretat a Olivella perquè Esquerra Republicana, Junts per Olivella, Independents per Olivella i Ciutadans consideraven que era “urgent i important” tractar aquesta qüestió, així com crear una mesa de treball per treballar conjuntament propostes en matèria de seguretat. Tots els portaveus dels grups de l’oposició han manifestat la seva preocupació per la situació actual i han reiterat la seva voluntat de treballar plegats per aportar idees i solucions que millorin la situació.

Per la seva part, el regidor de Seguretat i Convivència, Jordi Migallon, ha assegurat que “la seguretat ens preocupa a tots, tant al govern com a l’oposició, sobretot perquè tots som veïns del municipi”. I ha recordat que fa mesos que el govern està treballant en diferents fronts en matèria de seguretat, entre d’altres, per regularitzar les places dels Agents Municipals i formar una bossa de treball; demanant a la Direcció General de la Policia, en una reunió, més presència de Mossos d’Esquadra al municipi, com a responsables de la seguretat, i solucions efectives per fer front a les ocupacions; i per incrementar la videovigilància als carrers i al trànsit. 

En concret, l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, ha posat èmfasi en que s’està treballant activament contra les ocupacions il·legals. Així mateix, ha recordat que el Consell i la Mesa ja estaven convocades abans del ple i previstes de constituir formalment en el ple ordinari d’octubre. 

Felicitació al cap dels Agents Municipals 

L’alcaldessa i el regidor de Seguretat i Convivència han reconegut públicament, a l’inici del ple, la professionalitat dels Agents Municipals i els han felicitat i agraït la feina per les dues situacions d’emergència que ha viscut el municipi com el temporal Glòria i la pandèmia per la COVID-19. També han agraït al cap dels agents “el seu compromís dins i fora de servei”, ja que fa uns dies va retenir un lladre que va agredir una persona gran quan intentava robar-li en mig del carrer a Calafell. 

Darrera actualització: 07.10.2020 | 18:55