L'Ajuntament d'Olivella continua treballant en el seu compromís de tolerància 0 amb les ocupacions

Dimecres, 19 de juliol de 2023 a les 00:00

L'Ajuntament d'Olivella continua treballant en el seu compromís de tolerància 0 amb les ocupacions. Recentment, representants del consistori s'han reunit amb els Mossos d'Esquadra per fer balanç sobre el primer semestre de l'any 2023, aconseguint unes dades molt positives.

El consistori continua prenent mesures per lluitar contra les ocupacions d'habitatges buits al municipi, ja que aquestes provoquen problemes socials i problemes de convivència.

En aquesta reunió es va analitzar i fer seguiment de la informació que els Agents Municipals i els Mossos d'Esquadra han estat recollint durant aquests primers sis mesos de l'any per continuar treballant en el protocol per actuar amb contundència contra les ocupacions d'habitatges al municipi.

Gràcies al sistema establert entre els Agents Municipals i els Mossos d'Esquadra a través del qual es revisen periòdicament els habitatges desocupats del municipi, a les reunions dinàmiques i de coordinació que es duen a terme entre els dos cossos, des de desembre de 2022 fins avui s'ha produït una ocupació al municipi. Aquestes dades confirmen que el protocol funciona correctament.

Així mateix, la modificació del Codi Civil ha dotat els ajuntaments de noves eines. En aquest context, l'Ajuntament d'Olivella està treballant en un protocol per poder denunciar les ocupacions d'habitatges que són propietat de grans tenidors i quan els propietaris no hagin presentat denúncia.

Darrera actualització: 19.07.2023 | 13:03