L’Ajuntament d’Olivella congela les ordenances fiscals per al 2021

Divendres, 30 d’octubre de 2020

El ple ordinari del mes d’octubre de l’Ajuntament d’Olivella, celebrat el dimarts 27 d’octubre, ha congelat les ordenances fiscals de l’any 2021. Les úniques modificacions que hi hagut recauen sobre l’Impost sobre els Béns Immobles (IBI). S’han incrementat els ingressos mínims que han de tenir les famílies nombroses per accedir a la bonificació del 30% de l’IBI.

També s’ha eliminat la bonificació de l’impost als immobles que acreditin instal·lacions d’energies renovables, “per no comprometre els comptes municipals a causa de la impossibilitat de controlar el màxim de diners que pot assumir l’administració”, ha detallat Verdejo. Aquest punt es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals i el vot en contra d’Esquerra Republicana.  

Ara bé, el govern local no deixa d’apostar per l’energia sostenible i compensarà aquests descomptes directes sobre l’IBI amb subvencions, igual que farà amb les ajudes per a les famílies monoparentals.

Més inversió

El ple també ha aprovat una modificació del pressupost de l’Ajuntament amb els vots a favor del PSC i Ciutadans, l’abstenció de Junts per Olivella i IxO i el vot en contra d’Esquerra Republicana. Aquesta modificació està destinada a ampliar la partida d’inversions en 72.000 euros per a la via pública i per als equipaments municipals, especialment per als centres educatius.

Algunes de les accions que es duran a terme seran les obres d’adequació per millorar espais i la seguretat de les noves entrades que s’han habilitat a la llar d’infants i a l’escola amb motiu de la COVID-19, s’instal·laran estructures als exteriors dels centres per condicionar alguns espais amb ombra, l’ampliació de la deixalleria, la reposició i ampliació de contenidors i també es farà la senyalització horitzontal i un pas elevat de vianants a la Plaça Catalunya .

Mocions

El ple ha aprovat per unanimitat una moció presentada per Junts per Olivella, a la qual es van sumar els grups del PSC, IxO i Ciutadans, que reclama la possibilitat de que les famílies puguin votar per una jornada continuada a tots els centres escolars de Catalunya.

També s’ha aprovat per unanimitat una moció en defensa de l'activitat i els llocs de treball que formen part del teixit productiu del Penedès, presentada per tots els grups.

I una moció presentada per Ciutadans en contra de les ocupacions delictives d'habitatges, que va fer que el PSC retirés una molt similar que volia presentar, després de lleugeres modificacions del text consensuades ha rebut el vot favorable de tots els grups i l’abstenció d’Esquerra Republicana.

Darrera actualització: 30.10.2020 | 22:53