L’Ajuntament d’Olivella aprova un pressupost per al 2021 de 6,6 milions d’euros

Dilluns, 21 de desembre de 2020 a les 14:00

El ple ordinari del mes de desembre ha aprovat el pressupost municipal per a l’any 2021, uns comptes que ascendeixen a 6.607.305 euros, un 43,5% més que l’exercici anterior. El pressupost s’ha aprovat amb els vots favorables del PSC, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra d’Esquerra Republicana, Junts per Olivella i IxO.

L’any 2021 estarà marcat per la situació derivada de la crisi sanitària que tant ha afectat el municipi al llarg del 2020. Aquesta crisi ha portat conseqüències socials i econòmiques i deixa moltes incerteses sobre el teixit econòmic i el context social que es presentarà al 2021.

Per això, el pressupost preveu donar resposta a les necessitats socials, mantenir i incrementar serveis, millorar l’espai públic i assumir els treballs forestals necessaris per prevenir incendis. A més, no es renuncia a dur a terme les inversions necessàries perquè el municipi progressi i per afavorir el desenvolupament econòmic local i la gestió urbanística.

L’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, ha deixat clar que aquest pressupost “pretén continuar desenvolupant polítiques i actuacions públiques que posen les persones i el teixit econòmic i social al centre de l’acció municipal, en la mesura de la nostra capacitat econòmica i competencial”:

Les xifres del pressupost

L’any 2021 es congelen els impostos i les taxes municipals, que representen un 74% dels ingressos de l’Ajuntament. A més, s’han ajustat els ingressos als padrons i s’han revisat les subvencions i ajuts de les altres administracions públiques, que representen un 20% dels ingressos. Per exemple, s’ha incrementat en 73.866,70€ la participació dels tributs de l’Estat.

Pel que fa als ingressos, també es preveu la sol·licitud d’un préstec d’un milió d’euros per finançar les actuacions d’inversió. A més, l’Ajuntament rebrà finançament per a inversions de les subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya, del Pla General d’Inversions de la Diputació de Barcelona i de l’Agencia Catalana del Aigua (ACA).

Marta Verdejo ha recordat que “com sempre, seguim constantment atents a les oportunitats d’obtenir fons extraordinaris que puguin convocar les administracions supramunicipals i la possibilitat d’optar a ajuts europeus.”

La despesa ordinària també es manté i s’incrementa en projectes d’inversió, als que es destina el 38,10% del pressupost. Es preveu dotar el servei d’ocupació amb un agent d’ocupació local i s’ha ampliat l’estructura dels serveis socials i polítiques d’igualtat i la col·laboració amb la Creu Roja d’Olivella. També es preveu reforçar la brigada i els Agents Municipals durant el període d’estiu.

Aquest pressupost posa èmfasi en l’espai públic, les infraestructures, la transició energètica i l’adequació d’edificis municipals per a la prestació de serveis municipal. Per això es destinarà un total de 2.515.871 euros de la inversió a aquests àmbits.

Darrera actualització: 21.12.2020 | 12:01