L’Ajuntament d’Olivella aprova el projecte per construir una pista poliesportiva a la urbanització de Plana Novella

Dimecres, 30 de març de 2022 a les 00:00

S'ha acordat també l'increment en 10.000 euros del conveni amb l’Agrupació de Defensa Forestal a través del qual adquiriran un nou vehicle. Aquesta aportació es mantindrà durant els propers quatre anys.

El Ple ordinari del mes de març, celebrat el 29 de març de 2022, ha aprovat el projecte de construcció d’una pista poliesportiva a la urbanització de Plana Novella. El projecte d’obres, aprovat amb els vots a favor de PSC, IxO, JxO i C’s i amb l’abstenció d’ERC, està redactat per EDDAB arquitectura SLP i té un pressupost d’execució de 102.098,19 euros.

El projecte contempla la construcció d’una pista esportiva d’uns 440m2 amb paviment de formigó en la qual s’instal·laran elements per a la pràctica de l’esport i, al mateix temps, serà un lloc que fomentarà les trobades i la cohesió veïnal. Aquest espai s’ubicarà dins una finca de propietat municipal, on també s’implantarà una zona d’arbrat i una font.

D’altra banda, el Ple ha acordat per unanimitat la modificació de diverses ordenances reguladores per a la convivència i el civisme, entre elles la de la neteja de solars i parcel·les i de prevenció d'incendis forestals i la de la neteja pública i de gestió de residus d’Olivella. L’altra ordenança reguladora que s’ha revisat ha estat la de la tinença d’animals al municipi. Entre les modificacions que s'han realitzat en aquesta última destaca el canvi en les sancions per la tinença responsable d'animals, fent incidència en la possessió de gossos potencialment perillosos.

A més a més, s’ha aprovat per unanimitat el projecte executiu per instal·lar un sistema fotovoltaic d’autoconsum a l’edifici de La Crivellera, una obra que té un pressupost de 35.454,23 euros i que contempla totes les actuacions i connexions necessàries per posar en marxa el sistema.

Està previst que la instal·lació es faci al llarg de l’any 2022, comptant amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i amb recursos propis. Tot plegat comportarà una reducció de les emissions de COde 12 tones/any i l'estalvi del 50% en la factura elèctrica. Amb aquest projecte, l’Ajuntament d’Olivella fa un pas més en l’aposta per les energies netes, la cura del medi ambient i per combatre el canvi climàtic.

Un altre dels punts que s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, JxO i C’s i amb l’abstenció d’ERC i IxO ha estat la modificació del crèdit. Aquest finançament anirà destinat a l’increment en 10.000 euros del conveni amb l’Agrupació de Defensa Forestal a través del qual adquiriran un nou vehicle, aquesta aportació es mantindrà durant els propers quatre anys, i també a la instal·lació de les plaques fotovoltaiques a l’edifici del Ganxo i al de la La Crivellera, entre d’altres.

Per últim, tots els grups municipals han presentat una moció per demanar a la Generalitat de Catalunya l’establiment d’un calendari per a l’inici de les obres d’ampliació de l’Institut-Escola El Morsell i l’adequació de l’ampliació a la realitat demogràfica d’Olivella.

Darrera actualització: 30.03.2022 | 17:36