L’Ajuntament d’Olivella amplia les prestacions dels programes de serveis socials del municipi

Dijous, 27 d'octubre de 2022 a les 00:00

El Ple ordinari del mes d’octubre, celebrat el 25 d’octubre, ha aprovat per unanimitat el conveni de col·laboració interadministrativa entre l'Ajuntament d'Olivella i el Consell Comarcal del Garraf per la prestació dels serveis socials d'atenció primària i altres programes de serveis socials per a l'any 2022. Aquest acord té un valor de 130.151,35 euros i finança, entre d’altres, a partir de 2022 dues tècniques més -les dues treballadores socials de Dependència-, que fins ara havien de finançar íntegrament l’Ajuntament. També finança a partir del 2023 la Funció de Coordinadora dels Equips Bàsics d’atenció primària amb un mòdul específic i la incorporació d’un servei de suport tècnic als EBAS, que es prestarà mitjançant la contractació d’una empresa especialitzada. D’altra banda, l’Ajuntament abonarà al Consell Comarcal part d’aquests serveis que es presten al municipi.

El Ple també ha ratificat la cessió de terrenys municipals a la Generalitat per a l'ampliació de l'edifici de l'Institut-Escola El Morsell. Aquesta cessió va ser aprovada per decret el dia 10 d'agost. Concretament, es tracta d’una porció de terreny rectangular de 26 metres de llarg per 10 d’amplada, situada entre la tanca de la pista esportiva, l’avinguda Mas Milà i que actualment és un talús enjardinat i una altra part és un paviment horitzontal de formigó per on actualment s’accedeix al centre escolar. La superfície són uns 260 m2.

Pel que fa a la modificació de crèdit número 09/2022, en la modalitat de suplement de crèdit, crèdit extraordinari i transferència de crèdit s’ha aprovat pels vots a favor del PSC, JxO, IXO i C’s i els vots en contra d’ERC. Amb aquesta modificació es pretén augmentar en 40.000 euros la partida per al subministrament d’energia elèctrica per tal de fer front a l’increment del seu cost. També 40.000 que aniran destinats al conveni de l'ADF per a l’adquisició d’un nou vehicle i que se sumaran als 10.000 que va aprovar el Ple del mes de juliol. Per tant, el conveni de l’ADF de l’any 2022 estarà dotat amb 54.000 euros. I també es modifica per cobrir les despeses de subministraments de la Llar d'infants El Castellot, en aquest cas s’hi destinaran 30.000 euros.

D’altra banda, els grups ERC, PSC, IXO i C’s han presentat una moció que mostra el suport i la defensa cap a les dones iranianes. Aquesta moció ha estat aprovada per unanimitat. 

Darrera actualització: 27.10.2022 | 17:59