L’Ajuntament crearà una comissió per tractar qüestions relacionades amb l’abastament d’aigua i el nou escenari de sequera

Dijous, 10 d'agost de 2023 a les 00:00

El govern local ha proposat als grups de l’oposició constituir una comissió de treball per establir un enfocament coordinat i consensuat per fer front a les necessitats a curt termini i als desafiaments de futur.

Per una banda, la comissió tractarà els problemes associats al subministrament d’aigua potable, especialment la renovació de la xarxa en baixa, que aquests dies està demostrant que part de la infraestructura ha arribat al final de la seva vida útil. Els portaveus dels grups municipals formaran part d’aquesta comissió especial que posarà sobre la taula els antecedents, la situació actual, la solució tècnica i la manera com es podria afrontar i planificar el calendari progressiu per fer la renovació.

El govern municipal fa dies que treballa intensament per trobar el finançament necessari i els millors mecanismes legals per tirar endavant aquesta renovació de la xarxa, però ara, a més, totes les forces polítiques del consistori podran aportar idees, debatre les alternatives i, en definitiva, escollir la millor solució.

Per altra banda, la comissió també ha d’afrontar l’estratègia del nou escenari de sequera i estrès hídric que es presenta al municipi i arreu del país, per plantejar un futur més sostenible i resilient davant d’aquesta adversitat.

La comissió, que s’aprovarà en el proper ple municipal, es reunirà periòdicament per analitzar la situació, valorar les possibles solucions, fer un seguiment de les accions implementades i avaluar els avenços realitzats. Les associacions de veïns seran informades de les conclusions que s’esdevinguin de les diverses trobades.

L’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, ha deixat clar que “hem de treballar plegats, govern i oposició, per tirar endavant polítiques de calatge, com aquesta situació que ens hem trobat, per a la qual calen consensos amplis i acords majoritaris.” “Sempre hem treballat amb transparència i escoltant a tothom, per conèixer la realitat de primera mà i fer avançar el municipi amb allò que beneficia a la majoria”, ha afegit.

Darrera actualització: 10.08.2023 | 12:36