L’Ajuntament cedeix a la Generalitat terrenys municipals per ubicar-hi un mòdul amb dues aules fins a l’ampliació de l’Institut-Escola El Morsell

Divendres, 6 de gener de 2023 a les 00:00

El ple ordinari del 27 de desembre de 2022 ha aprovat per unanimitat posar a disposició dels Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya un terreny municipal per ubicar-hi, de forma provisional, un mòdul prefabricat que ampliarà la capacitat de l’Institut-Escola El Morsell.

El terreny se cedirà de manera temporal per disposar de les aules necessàries per avançar en el desplegament d’oferir tots els cursos de secundària i acabar configurant l’Institut-Escola que permetrà cursar tota la primària i la secundària a Olivella. La cessió temporal d’aquest terreny durarà fins que estigui construït el futur edifici que ampliarà l’actual, les obres del qual es podrien licitar durant aquest 2023, segons ha manifestat la Generalitat de Catalunya en alguna ocasió.

Aquest terreny, de 138m2, està situat al nord de la rampa d’accés als mòduls instal·lats l’any 2010, al sud de la central de biomassa i a l’est de la tanca del patí de l’Institut-Escola El Morsell. El solar disposa d’abastament d’aigua, evacuació d’aigües, subministrament d’energia elèctrica amb la potència suficient per al correcte funcionament del centre, té accés rodat, instal·lació de telefonia i per a la connexió a internet i està lliure de càrregues.

L’espai és suficient per instal·lar-hi el mòdul de dues aules per a l’ampliació temporal d’aules, considerant que es deixarà pas suficient per permetre l’accés per omplir la caldera amb estelles de biomassa, així com la porta d’accés per al manteniment de la caldera.

Garantir l’educació inclusiva a El Morsell

Els grups municipals PSC, JxO i IxO han presentat una moció al ple, que s’ha aprovat per unanimitat, per tal de garantir l'educació inclusiva a l'Institut-Escola El Morsell d’Olivella.

En nom de l’Associació de Famílies de l’Alumnat (AFA) d’El Morsell, el text aprovat lamenta la manca d’inversió del Govern de la Generalitat en educació, fet que, segons han defensat al ple ordinari del 27 de desembre de 2022, “vulnera el dret dels nostres infants a una educació inclusiva i, de manera dramàtica, atempta contra la dignitat dels nens i nenes amb necessitats educatives especials.”

La moció ha acordat instar al govern de la Generalitat de Catalunya que destini com a mínim el 6% del PIB català a educació, tal com marca la Llei 12/2009 d’Educació.

A més, s’ha aprovat adherir-se a la campanya de l’aFFaC “Jo també hi vull anar”, perquè es desplegui plenament el Decret 150/2017, de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu, per garantir que els infants que tenen Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) puguin gaudir del dret a l’educació amb les mateixes condicions que la resta de l’alumnat.

També s’exigirà al Departament d’Educació la immediata incorporació al centre educatiu d’Olivella del volum de recursos econòmics i professionals especialitzats que requereix la implementació del Decret 150/2017 i que s’han menystingut durant aquests 39 anys de comarca inclusiva.

I, per últim, la moció demana que, fins que no es desplegui plenament el Decret 150/2017, es destinin els recursos econòmics necessaris per garantir la contractació d’hores extres de vetlladores o de monitoratge amb formació adequada, actualment assumida per les AFAs i/o per les famílies individuals, perquè l’alumnat amb NESE no estigui discriminat a l’hora d’accedir als serveis de menjador i d’extraescolars.

Darrera actualització: 06.01.2023 | 17:33