L’Ajuntament aprova noves sancions per reduir els actes incívics i millorar la convivència i el civisme

Divendres, 19 de febrer de 2021 a les 00:00

S’ha imposat un total de 32.200 euros en sancions per abandonaments de residus a la via pública i per contaminació acústica

L’Ajuntament d’Olivella ha aprovat noves sancions amb l’objectiu de reduir els actes incívics que es produeixen al municipi i així millorar la convivència i el civisme. La intenció del consistori és que aquestes sancions serveixin com a eina dissuasiva per millorar la relació entre la ciutadania i cuidar l’espai públic del municipi.

“En cap cas pretenem utilitzar-les amb una finalitat recaptatòria o punitiva, el que l’equip de govern vol és que siguin un element de prevenció i correctiu per fomentar el civisme i millorar la convivència veïnal”, ha assegurat l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo.

S’ha imposat un total de 32.200 euros en sancions per actituds incíviques, amb multes que van des dels 600 fins als 12.000 euros, especialment per l’abandonament de residus com, per exemple, una banyera sanitària, bidons de plàstic de grans dimensions o matalassos a diferents punts de la via pública o bé al costat dels contenidors. Aquestes infraccions han estat detectades per les càmeres de seguretat ubicades en les zones de contenidors.

També s’ha imposat una falta molt greu als residents d’un habitatge que molestaven els veïns per un soroll continu produït per un generador.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Migallón, ha explicat que “s’ha reorganitzat l’estructura dels Agents Municipals per millorar la vigilància i agilitzar i corregir aquestes actituds que perjudiquen el municipi.”

Darrera actualització: 19.02.2021 | 19:27

Imatges

Contenidors amb andròmines