L’Ajuntament aposta per la pastura d’ovelles i cabres per prevenir incendis forestals

Divendres, 15 de gener de 2021 a les 00:00

Des del passat mes de desembre de 2020, s’està realitzant aquesta pràctica a través del Projecte de prevenció d’incendis i de promoció de la ramaderia local a la Plana Novella.

L’Ajuntament d’Olivella ha impulsat la pràctica de la pastura d’ovelles i cabres amb l'objectiu de vetllar per la conservació i millora dels terrenys forestals del municipi i afavorir així la prevenció d'incendis. Des del passat mes de desembre de 2020, s’està realitzant aquesta pràctica a través del Projecte de prevenció d’incendis i de promoció de la ramaderia local a la Plana Novella.

La iniciativa, que s'està duent a terme per primer cop en aquests terrenys, s’està realitzant amb la col·laboració d’un ramader ubicat a les proximitats de la urbanització Plana Novella. El ramat, format per uns 400 animals, pasturarà fins a mitjan febrer per la zona perimetral de la urbanització com a reforç a les tasques de manteniment forestal previstes de la franja perimetral de prevenció d’incendis.

Durant aquest temps, el ramat s’ubicarà en dues zones pròximes a la urbanització i es desplaçarà des d’aquestes zones a la resta de la urbanització. A més, el projecte pretén fomentar la ramaderia local, acostant-la a la població en un vessant més pedagògica i donant altres oportunitats a un sector amb moltes dificultats de subsistència.

Darrera actualització: 15.01.2021 | 18:17