L'Ajuntament amplia la deixalleria municipal per millorar el triatge i l'eficiència del servei

Divendres, 26 de febrer de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament d'Olivella ha ampliat la deixalleria municipal i ha habilitat més contenidors, en el marc del compromís de l'equip de govern per fomentar el reciclatge i tenir cura de la via pública del municipi. Des del consistori s’ha cregut necessari realitzar aquesta ampliació amb l'objectiu de millorar el triatge i l'eficiència de la deixalleria.

L’any 2020 es va detectar un canvi en els hàbits dels veïns i veïnes de la població, possiblement a causa de la situació d'emergència sanitària produïda per la pandèmia, que es va traduir en un augment considerable dels cartons i de residus voluminosos.

Els treballs han consistit a traslladar l'espai dels residus especials a la part de l'entrada, per tal d'instal·lar-hi dos contenidors més, un destinat als cartons i l'altre, a les fustes. També s'ha habilitat un contenidor tipus banyera per al vidre pla, ja que fins ara aquest tipus de residu es dipositava a la caixa de voluminosos. L'actuació ha suposat una inversió d'11.560,58 euros, que ha anat a càrrec de l'Ajuntament.

"La deixalleria, pel nombre d’habitants que té Olivella, ha de ser de tipus bàsic, però la realitat és que cada cop hi ha més visites, es recullen més materials i hi ha més necessitat de separació dels residus que hi arriben. El personal que treballa a la deixalleria va percebre durant tot l’any passat una deficiència en la recollida de fustes i també de cartons, ja que els contenidors blaus que hi havia no eren suficients. Per això, vam impulsar l’ampliació d’aquesta instal·lació", explica el regidor de Medi Ambient i Espai Públic, Jonay Reguera.

Darrera actualització: 26.02.2021 | 14:36