L’Ajuntament adapta l’activitat escolar a les mesures contra la COVID-19

Dimarts, 10 de novembre de 2020 a les 00:00

El consistori inverteix 30.000 euros en adequar l’escola i la Llar d’Infants 

L’inici de curs 2020-2021 ha estat marcat, inevitablement, per la COVID-19. Des de l’Ajuntament d’Olivella no s’han escatimat esforços per ajudar l’escola i la Llar d’Infants Municipal a implementar totes les mesures de seguretat per minimitzar els efectes de la pandèmia.

L’objectiu principal ha estat assegurar que els centres educatius d’Olivella siguin entorns segurs. Abans del retorn a les aules, l’Ajuntament va impulsar una sèrie d’actuacions a l’escola El Morsell i a la Llar d’Infants El Castellot per adaptar els espais als protocols marcats per les autoritats.

A l’escola, s’han adequat i habilitat de forma provisional els accessos per diferenciar l’entrada i sortida per cursos. A més, s’ha reservat l’accés principal per a vianants amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i garantir les distàncies en les esperes i els accessos.

A la Llar d’Infants, s’han cedit aules, s’ha adequat el patí i s’ha habilitat un accés independent per als alumnes de P3. D’aquesta manera s’aconsegueix que la ràtio de les classes d’infantil i primària no superin els 15 alumnes. A més, el consistori està arranjant de manera definitiva l’accés per a vianants a l’entrada de P4 i P5 per millorar les condicions de l’espai i la seguretat dels infants i les famílies: es col·locaran baranes i pilones i es retirarà arbrat per ampliar i pavimentar la vorera i l’espai per a vianants.

L’Ajuntament d’Olivella ha assumit el cost d’aquestes obres, que ascendeixen a 30.000 euros. A més, als dos equipaments s’han augmentat les freqüències de neteja i desinfecció.

“La coordinació amb les direccions dels centres i les famílies ha estat màxima. Seguirem atents per atendre qualsevol necessitat que pugui sorgir”, explica Oscar Madera, regidor d’Educació.

Altres mesures activades per la pandèmia han estat l’augment de recursos destinats a les activitats de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA); l’organització de tallers de suport emocional a l’alumnat i a les famílies, a través de la Fundació ELNA; la gratuïtat dels llibres per a tots els escolars i la dotació d’un servei d’acollida per als nens i nenes de P3.

A més, s’ha adaptat a les mesures COVID l’espai per desenvolupar el servei extraescolar Xarxa d’Acompanyament en el Municipi (XAM).

La tasca del Consell Comarcal del Garraf ha estat clau per al bon funcionament del transport escolar. En aquest sentit s’ha ampliat, amb un autobús més, el trajecte dels olivellencs i olivellenques que estudien l’ESO als instituts de referència, l’IES Montgròs i l’IES Can Puig de Sant Pere de Ribes.

Darrera actualització: 10.11.2020 | 12:49