La Taula de Seguretat d'Olivella confirma la baixada dels fets delictius a Olivella durant el 2023

Divendres, 12 d’abril de 2024

La Taula de Seguretat d'Olivella s'ha reunit per avaluar la seguretat pública de l'any 2023 al municipi, i analitzar i compartir informació sobre les incidències delictives i l'evolució que han tingut en el darrer any i concertar línies d'actuació.

Els cossos de seguretat assistents en aquest espai de coordinació, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Agents Municipals d'Olivella, han certificat que l'activitat delictiva en el municipi d'Olivella ha baixat un 18% respecte a l'any anterior. A més, el nombre de fets delictius per cada 1.000 habitants és inferior a la mitjana de Catalunya, quan la tendència és ascendent i en constant augment. El descens dels fets delictius a Olivella respecte a anys anteriors és una mostra de la coordinació efectiva que existeix entre els diferents cossos policials que actuen en el municipi.

A la Taula de Seguretat també van ser-hi presents l'alcaldessa d'Olivella, Marta Verdejo, i el regidor de Seguretat i Convivència d'Olivella, Jordi Migallon. Així mateix, un cop acabada la Taula de Seguretat, es va convidar els grups municipals de l'oposició per informar-los sobre les dades generals i el detall de les actuacions dels Agents Locals.

Pel que fa a les ocupacions d'habitatges, l'Equip de Govern continua treballant en el seu compromís de tolerància zero amb aquests delictes. Durant el 2023, només s'ha consolidat una ocupació al municipi, amb 130 actuacions preventives que han evitat aquests actes. L'alcaldessa d'Olivella, Marta Verdejo, vol posar en valor "la constància i la decisió amb la que els agents i la resta de cossos de seguretat treballen davant aquestes situacions que ens preocupen, agraeixo la col·laboració dels veïns que és important i ens ajuda a poder fer una millor prevenció i rapidesa en les intervencions per evitar ocupacions, mantinc el compromís de seguir treballant amb exigència per fer front a aquesta situació".

En relació amb les plantacions de marihuana, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han intervingut en vuit habitatges on es cultivaven planters d'aquesta droga durant el 2023. Un fet destacat a la reunió va ser la baixa incidència de ciberdelinqüència al municipi, malgrat ser un fenomen en augment a tot Catalunya. Es valoren positivament les polítiques de prevenció que es duen a terme, amb una activitat policial intensa, que garanteixen la seguretat general.

Respecte a la retirada de residus sòlids, es tracta d'una feina que s'està executant constantment als carrers d'Olivella. Durant el 2023, s'han retirat un total de 32 vehicles abandonats a la via pública. Així mateix, gràcies a la instal·lació de càmeres de vigilància, s'ha reduït el nombre de sancions en punts negres, així com els casos d'abandonament de residus i abocaments incontrolats, passant de 28 casos el 2022 a 17 casos el 2023. També es remarca la disminució de les incidències per civisme i soroll durant el 2023, el qual ha provocat una baixada de denúncies respecte a l'any anterior.

Els Agents Municipals són la figura referent en seguretat a Olivella, ja que la gran majoria d'alertes d'incidències al municipi són rebudes a través dels seus canals. Tal com diu el regidor de Seguretat i Convivència d'Olivella: “continuarem treballant en el disseny d'estratègies de prevenció per millorar la seguretat d'Olivella. Queda comprovat que la col·laboració i coordinació entre els diferents cossos de seguretat i autoritats locals és la clau per enfortir la seguretat ciutadana i millorar encara més les xifres aconseguides el 2023".

Darrera actualització: 12.04.2024 | 17:47