La Mancomunitat Penedès-Garraf llança la cançó "Stop Malbaratament" per a reivindicar l’aprofitament alimentari

Divendres, 17 de juny de 2022 a les 00:00

La campanya impulsa bones pràctiques entre la ciutadania per evitar que aliments encara útils acabin al cubell de la brossa orgànica. La composició musical és de Neus Ballvé, coneguda pel seu pas pel Club Super3, en col·laboració amb Joan Solana. La idea original i la creació audiovisual ha anat a càrrec Nebraska Produccions i Raimon Benach.

El Servei d'Educació Ambiental de la Mancomunitat ha posat en marxa la iniciativa Stop Malbaratament, una campanya divertida, atractiva i dinàmica per a reivindicar l’aprofitament alimentari i destacar la seva importància per complir l’objectiu de reduir el 10% de la generació per càpita de residus respecte l’any 2017.

La campanya compta amb un videoclip musical, en que l'actriu Neus Ballvé interpreta un seguit d’accions per potenciar l'aprofitament alimentari i evitar així, que aliments que són útils, acabin a les escombraries. 

Mitjançant una imatge fresca i amb reminiscències a la cançó tradicional de la masovera però amb un estil musical urbà, l'actriu i un seguit de persones que l’acompanyen, recorden alguns dels principals hàbits a tenir en compte per combatre el malbaratament i reduir l’impacte que té en el planeta, llençar aliments que encara tenen valor nutritiu. El vídeo s’ha gravat en diferents emplaçaments de les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf per reforçar el compromís local vers la cura del planeta.

A partir del 20 de juny es podrà veure aquest vídeo clip a les televisions locals, a les xarxes socials, així com escoltar diverses falques publicitàries en ràdios municipals d’ambdues comarques, que pretenen fer pedagogia sobre la diferència entre data de caducitat i consum preferent, sobre la importància de reaprofitar aliments i d’ajustar les racions dels àpats, i acabar amb la vergonya d’endur-se el menjar sobrant d’un restaurant.

Per reforçar el missatge es publicaran un seguit d’anuncis a premsa escrita, en què es convida a visionar i compartir el videoclip i que incorporen també les principals recomanacions o consells per evitar el malbaratament alimentari.

Darrera actualització: 17.06.2022 | 12:06