La Creu Roja d’Olivella constata que la pandèmia ha incrementat la vulnerabilitat de les famílies

Dijous, 27 de maig de 2021 a les 00:00

La Creu Roja d’Olivella ha presentat a l’Ajuntament la memòria anual que recull la seva activitat i les dades de persones ateses al llarg del 2020 en els diferents projectes i serveis que ofereix l’entitat al municipi. Aquestes dades posen en relleu la crisi social i econòmica que ha provocat la pandèmia de la Covid-19, segons ha destacat la Creu Roja d’Olivella en el document.

Amb aquest informe l’entitat vol reafirmar la seva presència al municipi, consolidar els objectius assolits i ampliar la capacitat d’acció al territori amb la intenció de ser un ens referent en el servei a les persones.

Actualment, les activitats que està duent a terme a Olivella se centren, principalment, en el repartiment d’aliments a persones vulnerables, la realització de tràmits i gestions a aquelles persones que no es poden desplaçar del domicili per ser col·lectiu de risc i entregues de medicació als domicilis.

Pel que fa al banc d’aliments, la Creu Roja d’Olivella constata que ha experimentat un augment considerable de famílies ateses. En els mesos de gener i febrer de 2020 van atendre una mitjana de 28-30 famílies derivades de serveis socials, en canvi, només en el mes d’abril de l’any passat en van atendre 52. Les dades s’han mantingut en el temps i a dia d’avui atenen unes 47 famílies mensuals.

Aquest projecte es basa en l’entrega de targetes precarregades per gastar als establiment d’alimentació Bon Àrea, on les famílies poden anar a fer la compra de producte fresc, carn i peix, segons les seves necessitats. L’import de cada targeta varia en funció del nucli familiar.

Quant als altres serveis que actualment presta la Creu Roja d’Olivella, l’entitat ha establert un protocol d’actuació amb el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament per atendre les demandes d’alimentació i de compra de medicació de persones de risc. Aquestes demandes es gestionen a través de la mobilització de voluntariat que s’encarrega de fer les compres a supermercats i d’anar a les farmàcies a recollir medicació i entregar-ho als domicilis.

El regidor d’Acció Social d’Olivella, Jordi Migallón, ha agraït la feina que fa l’entitat al municipi: “En aquest darrer any ha quedat palesa la importància de la tasca que fa la Creu Roja a Olivella i l’esforç i dedicació de les persones voluntàries, a les quals agraeixo enormement la seva implicació en la millora de la convivència i la igualtat d’oportunitats.” “La Creu Roja és clarament una entitat referent per al servei a les persones”, ha afegit.

Altres serveis que l’entitat ha prestat al municipi abans de la pandèmia han estat el rober social; el projecte “Movent-nos per l’estalvi energètic”, per establir convenis de col·laboració amb empreses del sector energètic; entregues econòmiques basades en l’atorgament d’ajudes econòmiques de caràcter puntual; el projecte “Enred@t”, amb el qual s’ofereix un taller de memòria setmanal; i el projecte “Ajuda a domicili complementària”, a través del qual la tècnica fa visites als domicilis de les persones grans amb dependència.

Els altres projectes que la Creu Roja d’Olivella porta a terme és l’atenció a persones que necessiten una pauta terapèutica, el suport en prevenció a l’exclusió social en temps de crisi i el de cap nen sense joguina.

Darrera actualització: 27.05.2021 | 17:13