Ja es pot demanar el certificat Covid digital per moure's per la Unió Europea

Divendres, 2 de juliol de 2021 a les 00:00

Hi ha dos tipus de certificat (vacunació i recuperació) i de moment només es poden aconseguir des del web de La Meva Salut.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha posat a disposició de tothom el certificat Covid digital per moure's per la Unió Europea. Hi ha dos tipus de certificats: el de vacunació, que acredita que la persona ja està vacunada, i el de recuperació, que indica que la persona ha superat el virus fa mínim 11 dies i, per tant, ja ha superat el període de quarantena. De moment, els certificats només es poden descarregar des del web de La Meva Salut i no és possible fer-ho des de l'aplicació.

És un document voluntari, que permetrà accelerar els tràmits de control sanitari en viatges dins l’espai Schengen, i es troba en format digital o en paper. En el cas del certificat de vacunació té validesa durant un any (fins al juliol de 2022) i el de recuperació, de 6 mesos. Per demanar-lo, cal acreditar el DNI o la targeta sanitària al web de La Meva Salut i anar a l’apartat “Informes i Resultats”, on es trobarà el certificat.

Darrera actualització: 02.07.2021 | 10:59